marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Bărbatul care a împușcat, accidental, un tânăr în Vama Veche este colonel în rezervă și a venit la mare înarmat cu un pistol de calibrul 9 milimetri

  de - | 15 iulie 2023, 4:21 PM | Naţional

  0

  (foto: AI)

  Bărbatul în vârstă de 50 de ani care a împușcat, accidental, un tânăr în Vama Veche este colonel în rezervă și a venit la mare înarmat cu un pistol de calibrul 9 milimetri.

  Aproape patru ore a durat operațiunea polițiștilor și jandarmilor de vineri, 14 iulie a.c., din campingul Vama Veche. Forțele de ordine s-au mobilizat, au blocat străzi, au cerut martorilor să plece, în timpul operațiunii de negociere.

  Inițial, spun martorii, a fost un conflict banal între mai mulți tineri care au pus muzică tare în camping și un turist de 50 de ani, care voia să se odihnească.

  În timpul scandalului, turistul a scos o armă de foc, un pistol de 9 milimetri. A tras în beton ca să îi sperie, spun martorii, însă proiectilul a ricoșat și l-a rănit pe un tânăr de 21 de ani în picior.

  Au urmat scene de groază. În timp ce victima a ajuns la spital, cel care a tras și-a pus pistolul la tâmplă și a amenințat că se omoară.

  „Își punea pistolul la cap, și punea pistolul la gât, mai bea din bere” a declarat o turistă despre cele petrecute.

  „A crezut că l-a omorât pe băiatul acela…”

  „El, din ce am auzit e,  (n.red. turistul) zicea că i s-a descărcat arma accidental. Am înțeles că omul avea permis de port armă și că nu ar fi vrut să facă rău cuiva. Apoi el a crezut că l-a omorât pe băiatul acela și de aceea voia să se omoare și el”, afirmă angajaa unui magazin din zonă.

  „Eu am înțeles că a tras efectiv cu pistolul în piciorul unui tânăr. Până la urmă, e Vama Veche, aveau ei ceva de împărțit. Era blindat de poliție aici, nu am văzut în viața mea atâtea mașini”,  a afirmat un alt tânăr.

  În cele din urmă, turistul a lăsat pistolul și s-a predat. Este vorba despre o armă cu glonț, calibrul 9 milimetri.

  „De la fața locului a fost ridicată arma folosită de persoana în cauză, respectiv o armă letală cu glonț de calibrul 9×19 mm, pe care aceasta o deținea legal. Bărbatul a declarat că, pe fondul consumului de alcool și al unor neînțelegeri cu alte persoane din camping, ar fi acționat accidental pistolul”, precizează IPJ Constanța.

  Potrivit polițiștilor, bărbatul a fost dus la Clinica de Psihiatrie Palazu Mare, pentru a fi examinat din punct de vedere neuropsihic.

  „În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, uz de armă letală fără drept, tulburarea ordinii și liniștii publice și amenințare”, mai menționează IPJ Constanța.

  Bărbatul care a pus Poliția pe jar, într-o situație de criză ce putea degenera, este un colonel în rezervă. Martorii spun că a venit la mare singur, pe motocicletă, însă nu este clar de ce a plecat în vacanță având asupra sa o armă de foc.

  Sursa : Adevarul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.