sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Bărbat rămas blocat pe o insulă de pe râul Mureș, salvat de polițiștii de frontieră

  de Special Arad | 5 decembrie 2021, 11:34 AM | Regional

  0

  Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare împreună cu lucrători ai ISU Timis au salvat, de pe o insulă izolată de pe râul Mureș, un cetăţean din Maroc care rămăsese blocat acolo. Tânărul intenţiona să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge ulterior într-o țară din Vestul Europei.

  Ieri, in jurul orei 21:45, în baza unei solicitări 112 primite la nivelul ITPF Timisoara, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare împreună cu lucrători ai ISU Timis au declanșat o acțiune pentru localizarea și salvarea unei persoane despre care se ştia că rămăsese izolată pe o insulă de pe râul Mureș.

  Astfel, la ora 22:00, un echipaj al Poliției de Frontieră, împreună cu lucrătorii I.S.U. Timiș au identificat persoana în cauză, în zona de frontieră, pe direcția localității Cenad, pe o insulă de pe râul Mureș. Pentru salvarea celui în cauză, un bărbat de origine afro-asiatică, s-a intervenit cu o barcă, acesta fiind transportat pe malul românesc, unde i-a fost acordat primul ajutor, conform procedurii. Ulterior, tânărul a fost transportat la Spitalul Orășenesc din Sânnicolau Mare pentru investigații suplimentare, iar la câteva ore, starea de sănătate a acestuia fiind bună, a fost externat şi condus la sediul SPF Sânnicolau Mare pentru cercetări.

  În cadrul primelor verificărilor efectuate a reieşit faptul că este cetățean din Maroc, în vârstă de 21 de ani, posedă permis de şedere în scop de studii, emis de autorităţile române, care este însă expirat. Aceasta a declarat că a mers pe jos spre frontiera cu Ungaria cu scopul de a trece ilegal frontiera şi a ajunge ulterior într-o țară din Vestul Europei„, se arată într-un comunicat emis de Poliția de Frontieră.

  În continuare poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, iar la finalizare urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.