Aviația civilă este în criză de personal tehnic. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să devii tehnician aeronautic

Aviația civilă este în criză de personal tehnic. România finanțează studiile de specialitate, destul de costisitoare: peste 10.000 de euro bursă pentru elevii care vor să învețe meserie la Școala Superioară de Aviație. Condiția este ca, după ce ajung în câmpul muncii, să rămână măcar cinci ani angajați în România, la companii aeriene private sau de stat. Tehnicienii sunt căutați și în afară, pentru că la nivel mondial deficitul de personal se ridică la peste jumătate de milion de angajați, informează Digi24.
Tehnicienii Școlii de Aviație sunt acolo unde le este locul, în hangar: cercetează cu atenție fiecare bucățică dintr-un avion SMURD, adus pentru lucrări mentenanță. Conducerea Școlii se teme că în viitor nu va mai avea cine să pregătească aeronavele pentru zbor:
George Barbu – director Școala Superioară de Aviație: „Este nevoie să luăm măsuri pentru a mai putea avea tehnicieni de aviație în România și să-i putem pregăti pentru viitor. Acești pași ar fi trebuit făcuți în urmă cu 10 ani”.
În prezent întâmpinăm dificultăți în a găsi personal de specialitate.
În ciuda faptului că statul oferă peste 12.000 de euro celor care vor să devină tehnicieni aeronautici, la primul concurs nu s-au ocupat toate locurile. Așa că, admiterea a fost reluată vara aceasta. Se poate înscrie oricine a împlinit 16 ani și a făcut minimum zece clase, cu condiția să știe fizică și matematică, cel puțin cunoștințe de bază. Cei doi ani de studiu le vor asigura și practica necesară pentru a ști să repare un avion.
Sursa: Digi24.ro
Comentariile portalului
Aaa, un vâlcean. Am crezut că-i vorba de Văcean. Păcat!
Inca un trantor de intretinut la puscarie.
Oradea a făcut pași importanti spre a construi un parc fotovoltaic de 80 MV pe fostul depozit de zgură, care să alimenteze producția de hidrogen și stocarea acestuia (...)