joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Aviația civilă este în criză de personal tehnic. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să devii tehnician aeronautic

  de - | 11 iulie 2021, 4:41 PM | Naţional

  0

  Aviația civilă este în criză de personal tehnic. România finanțează studiile de specialitate, destul de costisitoare: peste 10.000 de euro bursă pentru elevii care vor să învețe meserie la Școala Superioară de Aviație. Condiția este ca, după ce ajung în câmpul muncii, să rămână măcar cinci ani angajați în România, la companii aeriene private sau de stat. Tehnicienii sunt căutați și în afară, pentru că la nivel mondial deficitul de personal se ridică la peste jumătate de milion de angajați, informează Digi24.

  Tehnicienii Școlii de Aviație sunt acolo unde le este locul, în hangar: cercetează cu atenție fiecare bucățică dintr-un avion SMURD, adus pentru lucrări mentenanță. Conducerea Școlii se teme că în viitor nu va mai avea cine să pregătească aeronavele pentru zbor:

  George Barbu – director Școala Superioară de Aviație: „Este nevoie să luăm măsuri pentru a mai putea avea tehnicieni de aviație în România și să-i putem pregăti pentru viitor. Acești pași ar fi trebuit făcuți în urmă cu 10 ani”.

  În prezent întâmpinăm dificultăți în a găsi personal de specialitate.

  În ciuda faptului că statul oferă peste 12.000 de euro celor care vor să devină tehnicieni aeronautici, la primul concurs nu s-au ocupat toate locurile. Așa că, admiterea a fost reluată vara aceasta. Se poate înscrie oricine a împlinit 16 ani și a făcut minimum zece clase, cu condiția să știe fizică și matematică, cel puțin cunoștințe de bază. Cei doi ani de studiu le vor asigura și practica necesară pentru a ști să repare un avion.

  Sursa: Digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.