vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Top Gun la Chișineu-Criș. Liceenii, convinși cu filmulețe, muzică și elicoptere să se înscrie în Forțele Aeriene Române | Video

  de Ioana Costaș | 13 martie 2023, 3:45 PM | Chişineu Criş | Educaţie | Știri Arad

  0

  Peste 100 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a de la două licee din orașul Chișineu-Criș s-au întâlnit luni dimineața cu reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Aeriene Române.

  Întâlnirea, inedită de altfel, a avut loc la Căminul Cultural din orașul Chișineu-Criș, iar locul s-a dovedit a fi, până la urmă, neîncăpător. Curiozitatea legată de un loc de muncă în armată a adunat peste 100 de elevi în incinta Căminului Cultural la prezentarea celor din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene. Iar reprezentanții instituției nu au dezamăgit: au venit cu filmulețe antrenante despre avioane militare și elicoptere, cu exemple personale, cu glume, dar și cu celebra melodie din și mai celebrul film Top Gun, pentru că nu este ușor să convingi elevii din clasele terminale că armata este un loc… cool.

  Prezentarea a durat peste o oră, la ea participând Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, dar și Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, de militari din cadrul bazelor aeriene și de la subunitățile de radiolocație ale Brigăzii 76 Supraveghere, Cercetare și Avertizare Timpurie prin Radiolocație.

  Pentru cei care nu s-au lăsat convinși de prezentarea care a durat o oră, cu siguranță demonstrația cu elicopterul militar de la final a fost hotărâtoare.

  Orașul Chișineu-Criș a fost prima oprire a celor din Statul Major al Forțelor Aeriene în cadrul campaniei de promovare a ofertei educaționale a Forțelor Aeriene care se desfășoară în contextul în care tot mai puțini tineri au ales în ultimii ani o carieră militară. Campania se desfășoară în perioada 13-31 martie în 10 orașe din țară, iar următoarea oprire este județul Bihor.

  Comandorul Cristian Manolache, șeful Oficiului Personal și Mobilizare din Statul Major al Forțelor Aeriene, prezent la Chișineu-Criș, a declarat că scopul campaniei este „să aducem la cunoștință tinerilor din România despre oportunitățile pe care le are o carieră militară și ca să-i atragem, să fie atenți, am pus filme în care le-am arătat activitățile și am reușit să le captăm atenția chiar și cu niște filmulețe care mai circulă și pe rețelele de socializare. Cred că nu vom pleca cu mâna goală din localitatea Chișineu-Criș. Sunt sigur că vor fi tineri care se vor înscrie la admiterea la instituțiile noastre de învățământ. Ca în orice domeniu, și în Armata României, și în Forțele Aeriene este nevoie de tineret pentru a duce mai departe stindardele și visele aviației militare ale României”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.