Avem voie să ne dăm jos măștile în spațiile deschise, dar cu o condiție

  de Special Arad | 26 octombrie 2020, 2:07 PM | Coronavirus | Știri Arad | Topic special

  0

  Scenariul roșu a intrat în vigoare pe 24 octombrie în municipiul Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Bârzava, Hălmagiu, Pleșcuța, Șimand, Tauț și Vârfurile și – deocamdată – se aplică pentru 2 săptămâni, până la următoarea evaluare a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Una dintre principalele măsuri este obligația purtării măștii în această perioadă atât în spațiile închise, cât și în cele deschise. Sunt, totuși, câteva mici excepții, pentru care nu se vor da amenzi. Hotărârea a fost adoptată astăzi.

  CNSU a adoptat în ședința de astăzi, 26.10.2020, Hotărârea numărul 50 care vine, printre altele, cu clarificarea unor aspecte referitoare la aplicarea prevederilor HG nr. 856 din 14.10.2020 privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

  Hotărârea clarifică situațiile în care masca de protecție sanitară poate fi îndepărtată, respectiv în spațiu deschis, pentru perioade scurte de timp, dar numai dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și pot respecta o distanță de cel puțin 2 metri față de alte persoane.

  Motivele permise de CNSU pentru scoaterea măștii în spațiu deschis sunt fumatul, consumul de alimente și băuturi, respectiv activitățile sportive.

  În spațiile aglomerate, în schimb, amenzile sunt între 500 și 2500 de lei pentru ce care nu poartă mască.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.