Au început lucrările pentru construcția unei noi hidrocentrale în Banat

  de - | 15 iunie 2022, 7:07 PM | Eco | Regional

  0

  TMK Hydroenergy Power a început lucrările la noua hidrocentrală din județul Caraș-Severin, cu finanțare în cadrul Programului pentru Energie în România, prin mecanismele financiare SEE și Norvegia, 2014-2021. 700.000 de euro a obținut compania pentru amplasarea unei noi centrale hidroelectrice, Breazova 2, pe golirea de fund a barajului Văliug, informează pressalert.ro.

  „În data de 29 aprilie 2022 au început lucrările de săpătură în vederea realizării drumului de acces pentru echipamente și materiale necesare construcției noii centrale hidroenergetice, amplasată pe golirea de fund a barajului Văliug. Fabricarea hidroagregatului se află în graficul de execuție, rotorul turbinei fiind finalizat după parcurgerea în cele mai bune condiții a tuturor testelor de final. Echipa de specialiști TMK Hydroenergy Power a participat prin sesiuni live și online la testele de verificare a acestora. Acestea au vizat teste moderne realizate cu lichide penetrante sau ultrasunete pentru verificarea integrității materialului și depistarea golurilor în material”, a transmis compania.

  Noua centrală hidroenergetică va asigura producția de energie verde de aproximativ 2.500 MWh anual și se va adăuga la producția realizată de sistemul hidroenergetic din Caraș Severin, de aproximativ 80.417 GWh anual.

  Citeste mai mult pe pressalert.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.