miercuri, 24 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Municipalitatea vrea parc fotovoltaic în zona industrială sud. A fost depusă cererea de finanțare

  de Raluca Medeleanu | 15 decembrie 2022, 6:27 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Primăria a depus cererea de finanțare pentru a obține fonduri europene în vederea construirii unui parc fotovoltaic pe un teren aflat în proprietatea Municipiului Arad, în Aradul Nou, zona industrială sud.

  Proiectul „Producere energie din surse regenerabile în municipiul Arad” a fost aprobat de consilierii locali în ședința de Consiliu organizată miercuri, 14 decembrie, iar municipalitatea a depus joi, 15 decembrie, cererea de finanțare, în ultima zi în care se putea depune dosarul. Cererea a fost aplicată pe Programul Operațional Infrastructură Mare, Axa Prioritară 11: Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile.

  Lucia Giurgiu de la Investiții a explicat în ședința de Comisii că din valoarea totală a proiectului, 6.372.053,94 lei TVA inclus, aproape 5 milioane de lei reprezintă cheltuieli nerambursabile, iar 1,4 milionale de lei vor fi cheltuielile care vizează documentația care nu e asigurate de proiect, astfel că vor fi acoperite din bugetul local.

  Parcul fotovoltaic ar urma să fie construit pe un teren de 28073 mp, pe care se intenționează amplasarea a 1512 panouri fotovoltaice, cu o puterea nominală de 630 kW. Durata de realizare a investiției este estimată la 12 luni.

  „Parcul fotovoltaic va fi racordat la rețeaua electrică de distribuție, ceea ce va conduce la diminuarea cheltuielilor cu plata serviciilor de furnizare a energiei electrice ale Municipiului, degrevarea bugetului local de cheltuielile de realizare a unor investiții privind producerea de energie din surse regenerabile și, totodată, la diminuarea emisiilor poluante”, se menționează în referatul de aprobare a proiectului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.