Au fost trase la sorți grupele de la Euro 2020. Trei super-puteri au căzut în aceeași grupă

  de Andrei Fuliaș | 30 noiembrie 2019, 8:06 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Ceremonia de tragere la sorţi a grupelor Campionatului European din 2020 a avut loc în această seară, la Romexpo, în București.

  Până acum, la turneul final de anul viitor s-au calificat 20 de selecționate, însă lista va fi completată cu alte patru selecționate care vor fi stabilite în urma play-off-ului Ligii Națiunilor.

  Primele 20 de echipe naționale calificate sunt: Anglia, Italia, Belgia, Polonia, Rusia, Ucraina, Spania, Cehia, Turcia, Franţa, Suedia, Finlanda, Germania, Olanda, Croaţia, Austria, Portugalia, Elveţia, Danemarca și Țara Galilor.

  În cadrul Euro 2020 vor fi și meciuri care se vor disputa la București. Deși nu s-a calificat din preliminarii, România are șansa de a se califica dacă va trece de Islanda în meciul de pe 26 martie, iar apoi de una dintre Bulgaria sau Ungaria, într-un meci care se va disputa pe 31 martie.

  La ceremonia de tragere la sorți a grupelor Euro 2020 au fost prezente nume mari ale fotbalului mondial, nume precum Iker Casillas, Phillip Lahm, John Sivebæk, Ricardo Carvalho, Marcel Desailly, Ruud Gullit, Andrey Arshavin, Francesco Totti, Teodoros Zagorakis, Joao Mario sau Karel Poborsky.

  UEFA Euro 2020

  Grupa A: Italia, Elveția, Turcia, Țara Galilor

  Grupa B: Belgia, Rusia, Danemarca, Finlanda

  Grupa C: Olanda, Ucraina, Austria, câștigătorare Play-off D (A)

  Grupa D: Anglia, Croația, Cehia, câștigătorare Play-off C

  Grupa E: Spania, Polonia, Suedia, câștigătorare Play-off B

  Grupa F: Germania, Franța, Portugalia, câștigătoare Play-off A (D)


  Play-off A: Islanda, România, Bulgaria, Ungaria

  Play-off B: Bosnia-Herțegovina, Irlanda de Nord, Slovacia, Irlanda

  Play-off C: Scoția, Israel, Norvegia, Serbia

  Play-off D: Georgia, Belarus, Macedonia de Nord, Kosovo

  Totuși, dacă se va califica, Naționala României nu va juca în grupa F, așa cum s-a tras la sorți, ci va merge în grupa C, țara noastră fiind una dintre gazdele competiției.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.