Patru persoane, arestate pentru insultele adresate jucătorilor Angliei după Euro 2020

  de Special Arad | 16 July 2021, 8:09 AM | Internaţional

  0

  Patru persoane au fost arestate pentru insultele rasiste aduse pe reţelele de socializare unor fotbalişti ai naţionalei Angliei după finala EURO 2020, a anunţat joi poliţia britanică, citată de Reuters.

  Conform sursei citate, o echipă de specialişti analizează comentariile ofensatoare primite de trei jucători de culoare, Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka, pe Facebook, Instagram şi Twitter, a indicat poliţia.

  După înfrângerea Angliei în finala EURO 2020, cei trei jucători au fost bombardați cu mesaje rasiste pe rețelele sociale. Fanii s-au dezlănțuit împotriva jucătorilor de culoare – Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka – cei care au ratat loviturile de departajare, pecetluind victoria Italiei.

  Aceste abuzuri au fost condamnate pe scară largă, iar guvernul britanic a promis că va acţiona împotriva reţelelor de socializare dacă acestea nu vor îndepărta mai rapid materialele ofensatoare.

  Colaborăm îndeaproape cu platformele de socializare, care furnizează datele de care avem nevoie pentru ca anchetele să avanseze”, a declarat un responsabil al poliţiei, Mark Roberts, potrivit Agerpres.

  Dacă vă identificăm că sunteţi în spatele acestei infracţiuni, vă vom urmări şi veţi face faţă consecinţelor grave ale faptelor voastre ruşinoase”, a adăugat el.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.