miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Hațegan, pregătit pentru marea finală a Euro 2020? E rezervă la una dintre semifinale

  de Lucian Dănilă | 6 iulie 2021, 2:46 PM | Sport

  0

  Ovidiu Hațegan este reprezentantul Aradului dar și al fotbalului românesc la Euro 2020. România a avut în premieră două brigăzi de arbitri la un turneu final, cealaltă fiind condusă de Istvan Kovacs, brigadă care deja și-a încheiat conturile cu marea competiție europeană.

  Hațegan a fost delegat să conducă la centru două meciuri din grupele turneului final, Polonia – Slovacia (1-2) și Italia – Țara Galilor (1-0). În ambele partide, arbitrul arădean a eliminat câte un jucător, Krychowiak de la polonezi și Ampadu de la galezi.

  Apoi, Ovidiu Hațegan a fost delegat ca arbitru de rezervă, al patrulea arbitru, la meciurile Portugalia – Franța (grupe), la partida din „optimile de finală” Țara Galilor – Danemarca și la „sfertul” Elveția – Spania din acest weekend. Acum, Hațegan a fost delegat din nou ca al patrulea arbitru la semifinala de mâine seară de la Wembley dintre Anglia și Danemarca. Meciul va fi condus la centru de olandezul Danny Makkelie, cel care a oficiat și meciul de deschidere dintre Italia și Turcia.

  Germanul Felix Brych a fost delegat să conducă la centru cealaltă semifinală, Italia – Spania, programată în această seară, tot pe arena „Wembley” din Londra, la ora 22.00.

  Hațegan a intrat anul trecut în ierarhia celor mai buni arbitri din lume, arădeanul ocupând locul 8, la egalitate cu nume răsunătoare precum Mike Dean, Cunyet Cakir și Clement Turpin. El a bătut în ultimul sezon al Champions leagu un record, fiind delegat la șase partide din grupele Champions League. A trecut cu bine și peste scandalul de rasism de la Paris, din timpul partidei Paris Saint Germain – Basaksehir, iar acum pare pregătit pentru marea finală a Euro 2020.

  Ce îl recomandă pe Ovidiu Hațegan pentru marea finală?

  Faptul că a acumulat multă experiență internațională, faptul că este în top 10 mondial al arbitrilor, faptul că este reprezentantul unei țări care nu a fost prezentă la turneul final dar a fost printre co-organizatoare și faptul că a fost doar rezervă la jocurile eliminatorii de la Euro, fiind astfel posibil ca lui să-i fie oferită chiar marea finală. Deși este în top 10 mondial, Hațegan nu a arbitrat nicio finală de competiție majoră și în luna iulie va împlini 41 de ani, având astfel mai patru ani până va ieși din circuit.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.