joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Atmosferă de carnaval pe străzile Aradului! A început Festivalul hARmony – Buskerfest (Foto / Video)

  de Tomck@t | 31 mai 2016, 11:45 AM | Știri Arad | Strada | Video

  0

  În timp ce în CLM s-a hotărât demiterea celui mai scandalos, obscen și arogant director din istoria Filarmonicii arădene, Alin Văcean, și în timp ce politicienii își fac, în continuare, jocurile politice pentru obținerea unui nou mandat la Primărie, respectiv la Consiliul Municipal și cel Județean… pe străzile Aradului au poposit trubadurii și actorii pe picioroange, conduși de actorul Zoli Lovas și cântăreața-polițistă Claudia Iuga, urmați de mulți copii. A început Festivalul de stradă hARmony – Arad Buskerfest!

  Parada a început efectiv cu surle și trâmbițe, alături de trupa de muzică medievală Lupus Dacus și artiștii pregătiți de Sorin Dorobanţu de la Teatrul de Marionete Arad. Aceștia au pornit, azi dimineață, din fața Liceului de Arte „Sabin Drăgoi” și au străbătut bulevardul Revoluției, pregătind „terenul” pentru strada Mețianu unde, tot astăzi, de la ora 18, ne așteaptă dansuri de societate, multă muzică și o petrecere în aer liber cu măști și costume.

  Pe strada pietonală vor face show, în această seară, dansatorii clujeni de la Two to Tango și arădenii de la Tango Vivo și Sessto Senso, grupul vocal Gospel, Q Band și Constantin Tălmaciu & Dor Niculescu (la flaut și pian). De asemenea, la Club ABC va avea loc un workshop de familiarizare a arădenilor cu diferite instrumente muzicale.

  Festivalul continuă în mai multe locații neconvenționale în aer liber, chiar și în anumite cartiere, până sâmbătă, 4 iunie (nota bene, cu o zi înainte de alegeri). Organizatorii vor anunța pe parcurs următoarele evenimente din cadrul festivalului, dar cert e că vom avea recitaluri ale unor artiști locali, naționali și europeni, iar seara câte un eveniment special.

  Un eveniment frumos… în esență, păcat este doar că face parte din propaganda primarului în funcție, pentru a crea iluzia – acum, în campanie electorală! –  că Aradul clocotește de evenimente. Trebuie menționat că Festivalul „hARmony – Buskerfest” este „orchestrat” de nimeni altul decât Andrei Ando, flautistul primarului Falcă, artizanul campaniei cu eșec premeditat numit „Arad  – Capitală Culturală Europeană”.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.