sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  AstraZeneca a anunțat UE că-i va livra doar 40% dintre dozele promise în primul trimestru. Ce înseamnă asta pentru România

  de Special Arad | 24 ianuarie 2021, 9:45 AM | Internaţional | Sănătate

  0

  (foto: theprint.in)

  AstraZeneca a informat vineri Uniunea Europeană că va reduce cu 60%, până la 31 de milioane de doze, livrările din primul trimestru al anului din cauza unor probleme de producție, transmite Reuters, citând un înalt oficial european.

  În mod normal, România ar trebui să primească o cotă de 4,6% dintre dozele livrate către UE. Dacă această cotă este respectată în continuare, vom primi în T1 puțin peste 1,4 milioane de doze din cele 31 de milioane de doze pe care AstraZeneca le va livra Uniunii.

  Diminuarea reprezintă o nouă lovitură pentru campania de vaccinare a UE, în condițiile în care și Pfizer și partenerul său BioNTech au încetinit livrările săptămâna aceasta pentru a face lucrări de majorare a capacității de producție.

  AstraZeneca era așteptată să livreze aproximativ 80 de milioane de doze către cele 27 de țări ale blocului comunitar până la sfârșitul lunii martie, a spus oficialul care este implicat în discuțiile pe acest subiect.

  Acesta a spus că AstraZeneca intenționează să înceapă livrările către UE pe 15 februarie, așa cum erau și planurile inițiale.

  Citește continuarea pe Hotnews.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.