sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  AstraZeneca a cerut autorizarea unui medicament care reduce cu 77% riscul de a dezvolta orice simptom Covid-19

  de - | 5 octombrie 2021, 7:35 PM | Coronavirus | Internaţional | Sănătate

  0

  (foto: The Iowa Standard)

  AstraZeneca a solicitat autorităților de reglementare din SUA o autorizație de utilizare de urgență pentru noul său tratament de prevenire a COVID-19 pentru persoanele care răspund slab la vaccinuri din cauza unui sistem imunitar slăbit, a precizat Reuters, citat de Aleph News.

  Producătorul de medicamente anglo-suedez, a precizat că a inclus în dosarul depus la Food and Drug Administration date dintr-un studiu în fază avansată care a arătat că medicamentul reduce cu 77% riscul ca persoanele să dezvolte orice simptom COVID-19.

  Terapia cu anticorpi numită AZD7442 ar putea proteja persoanele care nu au un răspuns imunitar suficient de puternic la vaccinurile COVID-19 sau pentru a suplimenta un curs de vaccinare pentru cei care, cum ar fi personalul militar, au nevoie de o protecție suplimentară, a declarat AstraZeneca.

  În timp ce vaccinurile se bazează pe un sistem imunitar intact pentru a dezvolta un anumit număr de anticorpi și celule care luptă împotriva infecțiilor, AZD 7442 conține anticorpi produși în laborator, concepuți să rămână în organism timp de luni de zile pentru a anihila virusul în cazul unei eventuale infectări.

  O autorizație americană pentru AZD 7442 – bazat pe doi anticorpi descoperiți de Vanderbilt University Medical Center din Statele Unite – ar putea reprezenta o victorie majoră pentru AstraZeneca, al cărui vaccin COVID-19, utilizat pe scară largă, nu a fost încă aprobat de autoritățile americane.

  Sursa: Aleph News

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.