AstraZeneca a cerut autorizarea unui medicament care reduce cu 77% riscul de a dezvolta orice simptom Covid-19

  de - | 5 October 2021, 7:35 PM | Coronavirus | Internaţional | Sănătate

  0

  (foto: The Iowa Standard)

  AstraZeneca a solicitat autorităților de reglementare din SUA o autorizație de utilizare de urgență pentru noul său tratament de prevenire a COVID-19 pentru persoanele care răspund slab la vaccinuri din cauza unui sistem imunitar slăbit, a precizat Reuters, citat de Aleph News.

  Producătorul de medicamente anglo-suedez, a precizat că a inclus în dosarul depus la Food and Drug Administration date dintr-un studiu în fază avansată care a arătat că medicamentul reduce cu 77% riscul ca persoanele să dezvolte orice simptom COVID-19.

  Terapia cu anticorpi numită AZD7442 ar putea proteja persoanele care nu au un răspuns imunitar suficient de puternic la vaccinurile COVID-19 sau pentru a suplimenta un curs de vaccinare pentru cei care, cum ar fi personalul militar, au nevoie de o protecție suplimentară, a declarat AstraZeneca.

  În timp ce vaccinurile se bazează pe un sistem imunitar intact pentru a dezvolta un anumit număr de anticorpi și celule care luptă împotriva infecțiilor, AZD 7442 conține anticorpi produși în laborator, concepuți să rămână în organism timp de luni de zile pentru a anihila virusul în cazul unei eventuale infectări.

  O autorizație americană pentru AZD 7442 – bazat pe doi anticorpi descoperiți de Vanderbilt University Medical Center din Statele Unite – ar putea reprezenta o victorie majoră pentru AstraZeneca, al cărui vaccin COVID-19, utilizat pe scară largă, nu a fost încă aprobat de autoritățile americane.

  Sursa: Aleph News

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.