Astra Film Online difuzează gratuit, începând de astăzi, filme premiate din întreaga lume!

  de [email protected] | 23 aprilie 2020, 5:33 PM | Cultură | Film

  0

  Astra Film vine în întâmpinarea publicului de acasă, trecând din sala de cinema în spațiul online, difuzând filme de nonficțiune premiate din întreaga lume.

  „În această experiență colectivă, filmul creează și menține legături puternice între oameni, indiferent de locație și de situație, făcându-ne să ne concentrăm atenția asupra diversității și complexității culturale și asupra esențialelor valori și principii umane, recunoscând din nou semnificația solidarității”, anunță organizatorii.

  Filmele din programul Astra Film Online vor putea fi vizionate pe site-ul festivalului (click aici).

  Astra Film Online începe în această seară, 23 aprilie, la ora 19, cu difuzarea filmului „Transalpina – Drumul Regilor”, în regia lui Dumitru Budrala, în premieră pe link-ul de mai sus, sau direct pe acest canal de Youtube:

  Sinopsis: Într-o transpunere cinematografică sublimă, regizorul scoate la suprafață poveștile ascunse de miturile locurilor, trecând în afara faptelor și datelor consemnate cronologic, revelând schimbările vremurilor, dar reușind să păstreze spiritul acestora.

  Filmul a fost lansat cu ocazia centenarului României în cadrul Astra Film Festival, iar la proiecțiile speciale care au avut loc în prezența regizorului în localitățile Transalpinei, la Sibiu, Săliștea Sibiului, Șugag, Novacii Gorjului și la Mănăstirea Oașa, sălile au fost arhipline iar spectatorii s-au lăsat conduși de emoții pe drumul tainic al legendelor din spatele filonului istoric.

  Programul filmelor Astra Film Online în perioada 24-26 aprilie:

  Vineri, 24 aprilie, orele 19:00 și 22:00 – Matthew’s Laws / Regulile lui Matthijs (r. Marc Schmidt / Olanda / 2012 / 72 min)

  Sâmbătă, 25 aprilie, orele 19:00 și 22:00 – MARMATO (r. Mark Grieco / USA, Columbia / 2014 / 88 min.)

  Duminică, 26 aprilie, orele 19:00 și 22:00 – Dancing alone / Dansând de unul singur (r. Biene Pilavci / Germania / 2012 / 98 min.)

  După perioada 24 – 26 aprilie, Astra Film Online vă va da întâlnire cu experiențe cinematografice veritabile în fiecare săptămână. Programul va fi actualizat constant pe site-ul festivalului, www.astrafilm.ro.

  „Astra Film mulțumește regizorilor care și-au arătat susținerea față de inițiativa noastră de a redifuza în online filme remarcabile din întreaga lume. De asemenea, pentru publicul tânăr de acasă avem în pregătire un program special cu filme de la Astra Film Junior”, declară directorul festivalului, Dumitru Budrala.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.