Pola Zilei Pe Bune: Cui îi mai ridicăm statuie în Arad?

  de E. Nola | 29 October 2022, 10:45 AM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  1

  Întrebarea ne-a venit de la ultima propunere, scoasă din puțul gândirii, al celui care este omul nostru din Bruxelles. Nu, nu la Vlad Botoș ne gândim, el mai are până ajunge la nivelul de obtuzitate suficientă pe care o exhibează de fiecare dată când se manifestă Gheorghe Falcă.

  Vedeți în ultimul Enola , pe scurt este vorba de rebotezarea Pieții Catedralei în Piața Regele Mihai. Inclusiv o statuie acolo, dedicată regelui alungat de ruși. Desigur, nu avem nimic împotrivă să omagiem amintirea regelui, problema este unde și cum. Doar așa pentru cei care au mai citit nițică istorie – nu e cazul eurodeputatului – știu că Mihai le avea cu mașinile, nu cu caii. Deci, o statuie cu Mihai stând într-un Jeep american recondiționat în fața Catedralei Vechi, ar fi cam deplasat. Fără să ne mai gândim la faptul că în afara de austriecii care au tras în 1848, doar americanii au mai bombardat Aradul.

  Așa încât, ne-am gândit noi, și vă rugăm și pe Dumneavoastră, stimații noștri, mult mai gânditori decât ai lor, oare la cine ar mai trebui să ridicăm statui aici la Arad. Dar pe bune, nu așa demagogic, să dea bine știți voi la cine. Adică unor oameni sau simboluri care țin de Arad, au însemnat ceva pentru această comunitate, nu doar așa pentru că dă bine la un partid sau altul să implanteze acolo o statuie care nu are nicio treabă cu orașul.

  Noi propunem, ca de obicei, șapte variante, în ton cu vremurile și cu artele figurative din zilele noastre, așteptând ca voi, ai noștri mult mai în măsură decât ai lor, să veniți și cu alte propuneri.

   

  Sondaj: Cui îi mai ridicăm statuie în Arad?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.