Vânzarea cartelelor prepay doar cu buletinul revine în discuție după asasinatul cu bombă de la Arad

  de - | 8 iunie 2021, 8:39 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  (foto: Știrile ProTV)

  Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat marți că ar trebui reanalizată foarte serios soluția referitoare la interzicerea cumpărării cartelelor telefonice fără buletin, după recentul asasinat cu bombă de la Arad, dar și după o nouă amenințare cu bomba la Curtea de Apel București, scrie HotNews. „O să propun această chestiune pentru că din păcate sunt tot mai multe situații în care oameni certați cu legea se folosesc de acest mijloc. Este un subiect pe care-l am pe agendă printre priorități. Ar trebui să vedem care este soluția legală, constituțională, astfel încât să se poată”, a spus acesta.

  Ministrul Justiției (USR-PLUS), Stelian Ion, a fost întrebat marți seara dacă investigațiile în legătură cu cazul de la Arad au adus ceva concret în legătură cu autorii.

  „Dacă ar fi fost chestiuni clare în sensul acesta ați fi aflat. Pe de altă parte este un caz delicat, complex, și urmărirea penală trebuie realizată cu discreție. Este foarte important să nu fie afectate pistele pe care lucrează anchetatorii, așa încât eu aș privi cu rezervă discuțiile din spațiul public și toate teoriile care se vehiculează. Este foarte important ca cei mai buni anchetatori să afle adevărul cât mai repede în această cauză care este îngrijorătoare”, a spus ministrul.

  Întrebat dacă poate s-ar impune anumite modificări după ce s-a întâmplat acolo, ministrul Stelian Ion a precizat că ar trebui reanalizată foarte serios soluția referitoare la interzicerea cumpărării cartelelor telefonice fără buletin: „Întotdeauna după ce se întâmplă anumite tragedii, pentru că până la urmă este o faptă extrem de gravă și o tragedie, se poate analiza, inclusiv sub aspect legislativ dacă este cazul să se propună anumite modificări. Eu însă spun altceva – pornind de la faptul că ieri, a fost printr-un telefon din nou amenințare cu bomba la Curtea de Apel București și s-a dat peste cap toată activitatea acolo, cred că trebuie să luăm foarte în serios reanalizarea soluției referitoare la interzicerea cumpărării cartelelor telefonice fără buletin”.

  Ordonanţa de urgenţă privind vânzarea cartelelor prepay doar cu buletinul a intrat în vigoare în ianuarie 2020, însă a fost declarată neconstituţională în luna februarie a aceluiași an.

  Sursa: HotNews.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.