sâmbãtã, 27 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Update 2Documentarul „Arsenie. Viața de apoi”, la Terasa Flex, după ce s-a anulat de două ori înainte de premieră. Vine și regizorul

    de Special Arad | 20 septembrie 2023, 2:35 PM | Cultură | Film

    1

    Asociația Citizenit ne invită miercuri, 20 septembrie, de la ora 20:30, la proiecția în premieră a documentarului „Arsenie. Viața de apoi”. Va fi la Arad și regizorul Alexandru Solomon, care va participa la o discuție despre film după proiecție. Intrarea va fi liberă.

    UPDATE

    Inițial, proiecția trebuia să aibă loc în cinematograful Arta, apoi în curtea Bibliotecii, dar s-a anulat în ambele cazuri. În cele din urmă, va fi la Terasa Flex, pe Ștrandul Neptun.

    Citește și: Pioșenia preelectorală vs Arsenie „Rock Star” Boca

    „Menționăm că nu va mai avea loc o a doua proiecție joi, 21 septembrie, Terasa Flex având o capacitate mai mare, astfel că spectatorii interesați își pot rezerva în continuare locuri prin intermediul acestui formular. Rezervările realizate deja rămân valabile, iar intrarea va fi în continuare liberă”, anunță Citizenit.

    „Arsenie. Viața de apoi” este un film despre societatea românească, reflectată în imaginea unui om care urmează a fi canonizat.

    „În miezul frustrărilor noastre, privirea hipnotică a unui călugăr mort de mai bine de trei decenii ne promite o lume mai bună. O lume dezamăgită, care și-a pierdut încrederea în orice, așteaptă de la acest viitor sfânt miracolul unor schimbări care nu s-au mai petrecut. Legenda părintelui Arsenie Boca – căci despre el este vorba – umple golul lăsat de deziluziile ultimilor 30 de ani. După o viață mai degrabă obișnuită pentru timpurile în care a trăit, Arsenie Boca se bucură de o viață de apoi ieșită din comun, devenind nu numai o figură salvatoare pentru milioane de oameni sau un brand omniprezent, ci și o icoană a timpurilor frământate pe care le trăim”, spune regizorul Alexandru Solomon.

    𝐁𝐈𝐎 𝐀𝐋𝐄𝐗𝐀𝐍𝐃𝐑𝐔 𝐒𝐎𝐋𝐎𝐌𝐎𝐍

    Alexandru Solomon, regizor şi director de imagine, este cunoscut pentru lungmetraje documentare ca „Marele jaf comunist” (2004), despre jaful Băncii Naţionale Române din 1959, pentru care a câştigat marele premiu la festivalul Mediawave (Ungaria), „Război pe calea undelor/ Cold Waves” (2007), un film despre Radio Europa Liberă, pe tema propagandei din timpul Războiului Rece, „Kapitalism – reţeta noastră” (2010), o revenire fictivă a dictatorului Nicolae Ceauşescu într-o nouă societate cu obiceiuri cunoscute ale oamenilor de afaceri, „România: Patru patrii” (2015), cu scriitorii Mircea Cărtărescu, Gabriela Adameşteanu, Florin Lăzărescu şi Norman Manea, și „Ouăle lui Tarzan” (2017), despre primul institut de primatologie din lume. Începând cu anul 2010, Alexandru Solomon predă la UNArte și este președintele Asociației One World Romania. În 2016, a publicat monografia „Reprezentări ale memoriei în filmul documentar”.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    Scrie un comentariu

    2 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.