marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  O carte-document pentru istoria orașului: „Aradul merge înainte! Capitole din istoria orașului”

  de Special Arad | 7 august 2023, 1:54 PM | Cultură

  0

  Vineri, 11 august 2023, începând cu ora 13:00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” vă invită să participați la lansarea volumului semnat de Király András, Lehoczky Attila, Muntean Tibor, Puskel Péter, Ujj János, „Aradul merge înainte! Capitole din istoria orașului. De la mijlocul secolului al XIX-lea până la începutul secolului XX”.

  Editat în anul 2016 în limba maghiară, volumul ce apare acum în limba română (traducător: Gabriel Roman), își propune să aducă la viață „o perioadă din istoria Aradului care a fost descrisă cel mai bine de bunicii noștri prin sintagma «vremurile fericite de pace» sau «La Belle Époque»”, ani în care orașul a cunoscut o remarcabilă dezvoltare economică și culturală.

  Evenimentul, ce va avea loc în Grădina de Lectură a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad, va beneficia de prezența autorilor, iar volumul va fi recenzat de dr. Doru Sinaci, moderator fiind prof. Ioana Nistor.

  Rezultat al unui efort colectiv, lucrarea pune în valoare cercetarea istoriografică locală, devenind astfel o resursă bibliografică utilă de cercetare și expunere a trecutului, oferind atât o viziune de ansamblu asupra vieții sociale, cât și multiple repere inedite ce particularizează istoria orașului Arad, prin elementele de multiculturalitate și ca model de conviețuire.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.