Inclusiv„Aradul este cel mai verde oraș din România”… poate începând cu Evul Mediu și până în urmă cu câțiva ani!

  de Mihai Todoca | 22 iulie 2019, 12:16 PM | Strada

  1

  A trecut și Eurovision, Falcă a trecut pe la TVR, dar nu l-a înțeles nimeni ce dorea să povestească el acolo în emisiunea aceea cu „Politică și delicatețuri”, a trecut și meciul copiilor de la naționala de fotbal (încă o dată: Bravo, băieți!), Simona noastră e campioană la Wimbledon, Falcă ajunge europarlamentar, Bibarț e de dimineață pe la Radio Arad și noaptea pe șantierele Aradului, iar Bîlcea e pe clanțele noastre și prin parcuri rămase neatinse, cu Ghilea.

  Citește și: Și a început… para-ndărătul pentru cei 100.000 de euro pe care Falcă i-a dat TVR-ului la Eurovision. Televiziunea națională l-a dus în emisiunea lui Dinescu

  Normalul nostru a fost zguduit puțin vinerea trecută, când o postare de pe un grup de facebook ne atrăgea atenția că Aradul este cel mai verde oraș, și citez : „(…) potrivit unui studiu realizat de InfoCons privind situația spațiilor verzi din Municipiile Reședința de Județ”. 

  Hai, las-o dracului! Nu are cum.. De unde? Acuma, recunoștem că suntem noi puțin mai neavizați în studii și alte cele, dar… serios? Aradul? El este cel mai verde? După ce se construiesc blocuri în draci? În Micălaca, în Alfa, Vlaicu etc. Se betonează, se pavează… De unde atâta verde? Bineînțeles că am pus exact aceeași întrebare direct „instituției” care a făcut acest studiu deoarece cineva ridica o ipoteză: aceea că la calcul a fost introdusă și Pădurea Ceala.

  Am dat un telefon, am făcut un screenshot articolului publicat în 18 iulie 2019 (veți vedea de ce este important acest lucru) și l-am trimis la InfoCons, „instituția” care a făcut studiul respectiv și pe care TVR l-a diseminat într-un articol (îl puteți citi aici) și în care scria: „Potrivit documentului, Aradul conduce detașat în topul celor mai împădurite localități, cu o suprafață de aproape 1000 de hectare, în timp ce Timișoara se laudă cu o suprafață verde la jumătate față de Arad, de aproximativ 575 hectare”.

  Ei, am dorit să vedem acel document, să vedem mai exact ce naiba au calculat ăia de noi avem o suprafață verde aproape dublă față de Timișoara, în condițiile în care în ultimii 16 ani am fost „acoperiți” și  noi, și stadioanele, cu betoane! Astăzi, de dimineață am primit și mail-ul respectiv, dar nu și documentul. Am primit un simplu link de pe site-ul celor de la InfoCons (click pentru a vedea studiul), studiu pe care l-am găsit și noi.

  Acum, lucrul pe care l-am găsit noi cel mai interesant este următorul: studiul a fost făcut, așa după cum ne și spun cei de la InfoCons în mail: „Studiul realizat de InfoCons privind spatiile verzi a fost realizat in perioada iunie – august 2015, iar (…). Asociatia InfoCons nu a mai realizat de atunci niciun studiu privind spatiile verzi.”

  Deci acum patru ani. PATRU! Cum naiba poți disemina o informație ca fiind de actualitate, când ea e bătrână deja, dar bătrână rău. Să dăm câteva exemple de ce a fost acum patru ani și cum ar fi să le citiți ACUM, ca și cum ar fi de actualitate:

  Explozie puternică în orașul Gherla, în seara Revelionului… și nu de la artificii. Un septuagenar a murit

  Se rupe podul de pontoane de la ștrand! (GALERIE)

  Ponta conduce detașat în sondajul Gandul.info: „Care a fost cel mai slab premier al României?”

  Jumbo – deschis în primul trimestru al anului, în locul fostului OBI

  Simona Halep a câștigat turneul de la Shenzen!

  Ei? Așa-i că vă „produce o distorsiune a degajamentului”?

  De ce abia acum au găsit cei de la TVR acel studiu publicat în septembrie 2015? Nu s-au plătit toate polițele, încă?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.