miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Aradul coboară din topul orașelor cu cele mai multe îmbolnăviri cu Covid-19

  de Raluca Medeleanu | 13 mai 2020, 12:56 PM | Coronavirus | Sănătate | Știri Arad | Topic special

  0

  După ce mai multe săptămâni la rând Aradul era pe al treilea loc pe țară (după Suceava și București) la numărul de cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19, iată că cele mai noi date statistice comunicate de Institutul Național de Sănătate Publică scot orașul nostru din „top 3”.

  Potrivit datelor oficiale, în săptămâna 4 – 10 mai, 37,5% din totalul cazurilor de îmbolnăviri s-au înregistrat în Neamț, Suceava, Bacău, București și Galați. Din totalul deceselor, 38% au fost înregistrate în Galati, Sibiu, Suceava, București și Mureș.

  Din totalul de îmbolnăviri, 1 din 7 cazuri a fost înregistrat la personalul medical.

  În ceea ce privește rata decesului, statistica indică 76.6% dintre cazuri ca fiind la persoane peste 60 ani și 60.8% din decese au fost la bărbați.

  Este de menționat că 89.3% dintre decedați aveau cel puțin o comorbiditate.

  Despre numărul total de îmbolnăviri și de vindecări de pe raza județului nostru, raportul GCS informează astăzi un număr de 679 îmbolnăviri, iar datele oferite de Spitalul Județean Arad arată astăzi 353 vindecări.

  După cum se poate observa în graficul de mai jos, săptămâna trecută, din totalul de 15.501 cazuri de îmbolnăviri, un procent de 4,3% provin din județul Arad, iar din totalul de 966 decese, un procent de 7,6% au fost înregistrate pe raza județului Arad.

  statistica covid 19 sapt 4 10 mai 2

  statistica covid 19 sapt 4 10 mai 3

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.