Arădenii pot să adopte un spațiu verde din municipiu





După modelul altor astfel de inițiative ale unor orașe din țară și străinătate, Primăria Arad pornește un program prin care încurajează arădenii să se implice activ la înfrumusețarea orașului, preluând în propria administrare câte un spațiu verde din municipiu. Proiectul intitulat „Adoptă un spațiu verde” a fost aprobat de consilieri în ședința CLM de miercuri, 26 februarie.
„Adoptă un spațiu verde” se adresează tuturor persoanelor fizice și juridice interesate (agenți economici, instituții, ONG-uri, asociații de proprietari etc.) care pot investi, din fonduri proprii, în amenajarea și întreținerea unor spații verzi publice aflate în proprietatea Municipiul Arad, în vederea conservării și înfrumusețării lor.
„Ținând seama de faptul că în municipiul Arad, la data prezentei, este inventariată o suprafață de aproximativ 4.589.005 mp de zonă verde (compusă din spații verzi, amenajări floricole, păduri și zone compacte de vegetație) necesar a fi dezvoltată, amenajată și întreținută, se constată oportunitatea prin care persoanele fizice și persoanele juridice (agenți economici, instituții, ONG-uri, asociații de proprietari etc.) interesate pot investi, din fonduri proprii, în amenajarea și întreținerea unor spații verzi publice aflate în proprietatea UAT Municipiul Arad, respectiv în administrarea acestora în vederea conservării și înfrumusețării spațiilor verzi publice”, se arată în referatul de aprobare care însoțește proiectul de hotărâre.
Consilierii au aprobat, cu unanimitate de voturi, documentele care stabilesc modul în care se va realiza administrarea, amenajarea și întreținerea spațiilor verzi publice care vor fi incluse în programul „Adoptă un spațiu verde”.
Dintre acestea, menționăm centralizatorul al spațiilor verzi publice disponibile pentru „adopție”, modelul de cerere privind primirea în administrare a unei suprafețe de spații verzi publice, modelul de Protocol de colaborare care se va încheia între Primărie și persoanele fizice sau persoanele juridice interesate, modele de panouri informative care vor fi amplasate în oraș și un ghid prin care se explică detaliat procedura pentru administrarea, amenajarea și întreținerea spațiilor verzi publice care vor fi incluse în programul „Adoptă un spațiu verde”.
Toate aceste documente au fost întocmite de către Compartimentul Amenajare și Întreținere Spații Verzi, Mediu, Serviciul Edilitar și Dezvoltare Mediu Urban și Direcția Edilitară din cadrul Primăriei Arad.
Comentariile portalului
Mai scump decât la Timișoara. Raportat la salarii...comparația nu ne ajută. Deloc!
== IN SOCIOLOGIE TUBERCULOZA ESTE UN INDICE DE SARACIE SI INCULTURA .
un prefect falconist, omul de casa a lui Falca, un fel de Stoian care urla in spitalul judetean la asistente, dar mai cizelat, dar din acelasi aluat o sa vedeti!!