vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Lazăr Faur: „Cartierele Aurel Vlaicu și Confecții vor avea parcuri noi în următorii ani”

  de Special Arad | 10 februarie 2022, 2:44 PM | Administraţie

  0

  (foto: Fotografie cu rol ilustrativ )

  Comunicat. Viceprimarul Lazăr Faur a prezentat în conferința de presă organizată la sediul PNL investițiile care se referă la „prospețime, culoare și flori în municipiu.” În 2021, au început lucrările pentru două parcuri, cel din Micalaca 300, o investiție de 10,2 milioane de lei și cea de pe strada Mărului, în valoare de 22,8 milioane de lei, ambele din fonduri europene.

  Pe zona centrală și mediană, sunt spații întreținute, aduse la un aspect plăcut, un exemplu este sensul giratoriu de la Podgoria. În Parcul Eminescu am abordat o mică zonă, numită La Băncuțe, cu o bună primire din partea arădenilor. În acest parc central este nevoie de o abordare mai substanțială, am alocat fonduri pentru un DALI, când vom avea câteva planșe și vom discuta împreună ideile de remodelare, păstrând specificul și tradiția. Urmărim reamenajarea Malului Mureșului de la Parcul Europa la Podul Decebal, vrem un aspect estetic impecabil. Încercăm să amenajăm două parcuri noi, anul acesta am alocat fonduri pentru studiile care pregătesc investițiile. Unul dintre ele va fi construit în Aurel Vlaicu, un cartier mare care acum nu are un parc propriu. Am identificat un teren, avem condițiile juridice pentru planul urbanistic zonal, putem să finanțăm construcția din fonduri europene (POR). Un alt teren va deveni parc în cartierul Confecții, dăm drumul la studiul de fezabilitate. Sunt șanse bune să avem parcuri noi în cartierele Aurel Vlaicu și Confecții în următorii ani”, a declarat viceprimarul Faur.

  De asemenea, se vor aloca fonduri pentru studiile care pregătesc reamenajarea Parcului Eminescu și a Parcului Zsolt Torok (Parcul Copiilor).

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.