miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Parcurile din Pecica și Turnu, pe punctul de a-și schimba „fața”. Ce investiții se vor mai face

  de Andreea Daniela B. | 19 octombrie 2021, 4:13 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  1

  Fiecare oraș își dorește să aibă tot ce ar avea nevoie locuitorii, însă unele rămân cu mult în urmă. Totuși, câteva localități reușesc să facă investiții în aspectul orașului în așa fel încât să aducă un plus de frumusețe și astfel îl scot în evidență. Spre exemplu, în ultima perioadă s-a putut observa că în orașul Pecica se fac investiții în parcuri și locurile de joacă. Mai exact, după ce timp de mai mulți ani unul dintre parcurile pentru copii de la intrarea în oraș a fost neglijat, acum acesta este amenajat cu elemente noi, spre bucuria copiilor. Desigur, parcul, în trecut a ajuns să pară mai mult părăsit decât îngrijit din cauza pecicanilor care distrugeau ce era frumos. Leagănele și toboganul au fost înlocuite de mai multe ori, acestea căzând „victime” iureșului celor care le vine mai ușor să distrugă decât să păstreze.

  Având în vedere toate acestea, reprezentanții Primăriei au început să facă investiții. Prima dintre acestea a fost parcul de la intrarea în oraș, însă această investiție nu va fi singura, fiind vorba despre un total de șapte locații în care se vor „băga” bani. Este vorba despre două proiecte care vor prinde viață până la sfârșitul anului 2023. Vorbim despre „Îmbunătățirea mediului urban prin reconversia și refuncționalizarea unor terenuri neutilizate în vederea realizării de parcuri publice”, în valoare de 11.593.507,85 lei și „Regenerare urbană: modernizare spații verzi, județul Arad, oraș Pecica”, proiect a cărui valoare va fi stabilită după elaborarea documentației aferente.

  Cele mai mari proiecte

  Prima investiție despre care am putut vorbi până acum pentru că a fost finalizată, parcul de copii de la intrare în oraș, a costat aproximativ 135 mii de lei, iar mai departe urmează să se investească într-un parc public pe strada 334/1, numărul 2. Proiectul cuprinde realizarea de alei pietonale, amenajarea de spații verzi, plantarea/gazonarea suprafețelor, crearea de facilități pentru recreere, zone special amenajate pentru sport, odihnă, locuri de joacă pentru copii, instalarea unui sistem Wi-fi. Pe lângă acestea, se vor instala camere de supraveghere video, vor fi puse bănci, coșuri de gunoi, suporți de parcare pentru biciclete și panouri de informare.

  Alte investiții…

  Pe lângă cele două, vor mai urma câteva parcuri care se vor amenaja sau reamenaja, printre care și Parcul Pădurice (strada 327, numărul 21), Parc Centru (strada 2), spațiile verzi din zona centrală a orașului, parcul de la fântâna maghiară (strada 401), spațiile verzi de la sala de sport de la intrarea în oraș (strada 1) și parcul din Turnu (strada 1).  Toate lucrările care se vor realiza pentru amenajarea acestor spații vor fi propuse puțin mai târziu, momentan fiind sigure doar locațiile, nu și fiecare schimbare ce va avea loc.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cum e frate sa n-ai străzi decente cum e cazul loc. Turnu și să te f..ă grija de parcuri? Cum Paștele mă-sii nu pică ceva din cer pe oamenii ăștia?
   Pe lângă străzi asfaltate , TURNU NU ARE CANALIZARE, GAZ SI APĂ dar el face parcuri.

   Turnu a avut parc superb…cu copaci imenși pe care tot primăria i-a scos și a făcut un loc de joacă cu 3 leagăne și un tobogan. Deci au sacrificat o pădurice pt 3 leagăne in soare.
   Singura șansă este emigrarea. Incredibil!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.