Arădeanul Millo Simulov a realizat primul film 360º din România

  de - | 16 septembrie 2016, 2:51 PM | Film | Recomandările editorilor

  0

  Millo Simulov este genul de regizor care inovează întodeauna în filmele sale. A făcut “Kiddo”, primul film interactiv din România, iar acum semnează regia ESCAPE, primul film de ficțiune VR din România, scrie IQads.

  ESCAPE nu se vizionează, se trăiește odată cu personajul. Despre asta este ESCAPE. Despre a trăi o altă experiență ca și cum este a ta. Millo a reușit să creeze un film care te provoacă să trăiești cea mai intensă experiență pe care ți-o poate oferi vizionarea unui film.

  ESCAPE s-a lansat oficial pe 11 august, la Expirat – Halele Carol din București și s-a bucurat de o prezență numeroasă la eveniment. Publicul prezent la lansare a trăit filmul la intensitate maximă cu ajutorul căștilor Samsung Gear VR și a avut parte de o nouă experiență de a viziona un film. Partenerul evenimentului de lansare și susținător al proiectelor inovatoare a fost Samsung.

  „A fost foarte interesant să regizez un film 360. Nu puteam doar să stau deoparte și să privesc. Am avut un triplu rol in film, de regizor, actor și operator, așa că am fost tot timpul în mijlocul actorilor. De asemenea, nu am avut decupaj, totul a fost cadru secvență, ca la teatru, unde nu te mai oprești, o dai până la capăt. Practic, a trebuit să reinventăm un limbaj cinematografic”, a spus Millo Simulov.

  „Filmările la ESCAPE au fost o provocare, pentru că platoul de filmare a arătat diferit față de ceea ce știm cu toții. N-am avut lumini, boomuri sau echipă în spatele camerelor, iar totul s-a filmat cadru secvență. Am folosit riguri speciale, astfel cel care va viziona filmul, va privi prin ochii personajului și va deveni el însuși personaj”, a mai adăugat regizorul arădean.

  Citește mai multe pe iqads.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.