Un film realizat de un arădean, în selecția oficială a prestigiosului Sundance Film Festival 2019!

  de [email protected] | 8 decembrie 2018, 4:02 PM | Cultură | Film | Topic special

  0

  Regizorul Millo Simulov este primul arădean din istorie care participă cu un film la unul dintre cele mai importante festivaluri din lume în domeniul cinematografiei, Sundance Film Festival! Scurtmetrajul „Rocket Man” a fost selecționat în programul oficial al evenimentului din 2019, în secțiunea „VR CINEMA”.

  „Am primit cea mai frumoasă veste despre RocketMan 360. Deși filmul a avut deja un parcurs festivalier bogat și premii la categoria VR, cel mai mare vis pentru el era selecția la Sundance Film Festival. Azi pot să vă anunț oficial că RocketMan 360 face parte din line-up-ul Sundance Film Festival 2019! Mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect îndrăzneț. Independent nu înseamnă singur”, a scris în acest weekend Millo Simulov pe pagina personală de Facebook.

  „Rocket Man” este o poveste galactică construită în 360 de grade cu ajutorul tehnologiei Samsung Gear VR. Acest scurtmetraj promite a fi o experiență vizuală imersivă, un mix captivant între tehnologie și storytelling.


  Barbu Nitelea, Millo Simulov, Natalia Dragomir, Alex Cruceru și Hortensiu Atanasie. Foto: Facebook

  Acesta nu este primul film VR realizat de Millo Simulov, însă tot de numele său se leagă PRIMUL astfel de film realizat în România!

  Millo Simulov este genul de regizor care inovează întodeauna în filmele sale. A făcut „Kiddo”, primul film interactiv din România, iar în anul 2016 a lansat filmul „Escape”, primul film de ficțiune VR din România.

  De altfel, tot Millo Simulov a fost primul arădean care a participat la un alt festival de film prestigios, cu filmul „Kiddo”, în anul 2012, la Cannes! 


  „Rocket Man”. Foto: Millo Simulov / Facebook

  „Rocket Man” a fost proiectat în premieră în acest an la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca, într-o construcție specială, un „modul cosmic”, care a permis ca fimul să fie vizionat simultan de cinci spectatori.

  „Rocket Man este o poveste de dragoste în spațiul cosmic. Cei interesați de vizionarea filmului o vor putea face, în premieră, într-un cadru inedit, pe parcursul TIFF, fără costuri suplimentare”, a explicat în luna mai 2018 pentru InfoAries.ro regizorul filmului.

  Alături de Millo Simulov, au lucrat la acest film Gabriela Hirit, Filip Columbeanu, Andreea Șerpe și Gabi Ranete, iar din distribuție fac parte Monica Odagiu și Anghel Damian.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.