Ne place, place, place! Les Elephants Bizarres va cânta la Zilele Aradului

  de [email protected] | 11 august 2014, 12:39 PM | Music | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Ne-am uitat puțin mai atent peste programul Zilelor Aradului de anul acesta și am găsit ceva ce e pe placul nostru. Printre playback-iști ce nu ne încântă deloc, precum Nicole Sherry, Akcent și Puya (hai că Loredana mai merge așa ș-așa), s-a strecurat și o trupă ce într-adevăr cântă. E vorba de Les Elephants Bizarres, ce va urca în premieră pe scenă la Arad sâmbătă, pe 23 august, la Ștrandul Neptun. Trupa a compus și soundtrack-ul filmului produs de arădeanul Millo Simulov, „Kiddo”.

  Deși cu un nume bizar, ce ne duce cu gândul cum că ar fi o trupă străină, Les Elephants Bizarres este din România și s-a format în anul 2007. Membrii formației sunt: Cătălin Radoi (Proka) – chitară electrică și voce, Mihai Marin – bass și voce, Ștefan Matei – voce și Claudiu Știrbei – tobe. În 2008 a intrat în formație și Nicolae Cazacu (Nae) la synth.

  Dacă ar fi să definim stilul trupei, putem spune că este un amestec de „electro-pop-rock”. Însă presa a catalogat prestațiile trupei pe rând la disco-punk, indie-rock, indie-pop, alternative, funk-rock.

  Festivalul „Rock & Bikes” și-a schimbat locația. VEZI UNDE ȘI PROGRAMUL „Zilelor Aradului”

  Prima apariție a trupei a fost în toamna anului 2008, iar de atunci numărul prestațiilor live a crescut continuu, cântând mai ales în cluburile din București. În anul 2009, Les Elephants Bizarres a cântat în deschiderea mai multor concerte susținute în Capitală de trupe precum We Have Band (Marea Britanie), The Haunts (Marea Britanie), A-LIX (Argentina/Franța), Asleep In The Park (Austria) sau The Prostitutes (CZ). Însa cele mai importante participări la concert a fost tot în 2009, când cei de la Les Elephants Bizarres au cântat în deschiderea celui mai important festival din România, apărând pe scenă cu trupe de renume precum Motorhead și Moby la B’ESTFEST. Les Elephants Bizarres a participat și la Stufstock, Funk Rock Hotel și Underlondon.

  Câteva melodii ale trupei s-au plasat foarte bine și în unele topuri radio, ca de exemplu „Hello! Says the devil”, care a ajuns pe locul 1 la City Fm, în topul celor mai bune piese românești, iar „Have No Fear” a ajuns pe 2 în topul internațional la Radio Guerrilla, fiind difuzat în heavy-rotation timp de nouă săptămâni.

  În 2010, trupa a lansat primul videoclip pentru piesa „Hello! Says The Devil”. Acesta a fost un succes care a ajuns pe primul loc în topul Radio Guerrilla și este primul extras de pe albumul ce a fost lansat în toamna aceluiași an. Albumul este produs de Bogdan Popoiag (DJ UNU’).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.