duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Andrei Gheorghe a murit la doar 56 de ani! Se pare că a suferit un stop cardio-respirator

  de - | 20 martie 2018, 8:14 AM | Naţional | Radio | Recomandările editorilor

  0

  Prezentatorul şi realizatorul de radio şi televiziune Andrei Gheorghe a murit la 56 de ani, anunță Digi24. El a fost găsit mort în propria locuinţă.

  Poliţiştii din Ilfov au deschis un dosar de moarte suspectă, după ce cunoscutul realizator de radio şi televiziune Andrei Gheorghe a fost găsit mort. Un echipaj a intrat, luni seară, în casa acestuia din oraşul Voluntari, după ce un apel la 112 a semnalat că în locuinţă este o persoană decedată. Conform anchetatorilor, Andrei Gheorghe ar fi murit cu 12 ore înainte ca trupul său să fie găsit.

  Din primele informații, se pare că omul de radio şi televiziune Andrei Gheorghe a murit din cauza unui stop cardio-respirator. Legiştii urmează să afle cauza exactă a decesului.

  andrei gheorghe la profm

  Cunoscut pentru vocea sa inconfundabilă şi pentru părerile sale acide, de multe ori ieşite din tipare, Andrei Gheorghe şi-a început cariera la Constanţa. Emisiunea „Midnight Killer”, de la un post local de radio, a fost cea care i-a deschis drumul spre Bucureşti. De-a lungul a peste 30 de ani de carieră, Andrei Gheorghe a realizat şi numeroase emisiuni de televiziune, a scris articole, o carte, a jucat în filme ale unor regizori celebri şi în propriile creaţii cinematografice.

  Născut în oraşul Lipeţk din Rusia, Andrei Gheorghe a fost printre cele mai sonore nume ale radioului și televiziunii din România. A cunoscutul succesul şi ca realizator de filme documentare, de scurt și lung metraj.

  A absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universităţii din București, iar în 1991 s-a angajat ca reporter special la Radio Constanța. Au urmat colaborări cu cele mai mari televiziuni şi posturi radio din România. În anii ’90 a fost realizatorul mai multor emisiuni la posturile Radio Sky Constanța şi Pro FM București. La postul de radio al lui Adrian Sârbu a fost angajat șase ani (1996 – 2002), timp în care a devenit și director de programe și a realizat memorabilele emisiuni „Midnight Killer” (serie nouă) și „13-14 cu Andrei”. Tot la ProFM, o scurtă perioadă a realizat și emisiunea „Academia ProFM”, alături de Liviu Mihaiu.

  S-a lansat în televiziune la ProTV ca moderatorul emisiunii „Lanțul slăbiciunilor”, iar după plecarea din trustul MediaPro, a urmat talk show-ul „Gheorghe” de pe Antena 1 și continuarea emisiunii „13-14”, mai întâi la Radio 21, după care la Radio Total.

  În 2004 a fost consilier media și realizator de emisiuni („Politică, frate!” și „Am o știre pentru tine!”) la Realitatea TV. A scris articole în revistele „Academia Cațavencu” și „24-FUN”. A fost realizatorul emisiunii „Cu Gheorghe și Mihaiu” la Radio Guerilla, alături de Liviu Mihaiu, după care a acceptat provocarea de la Kanal D pentru a modera reality-show-ul românesc „Rătăciți în Panama”. În 2009 a anunțat un nou proiect media: „www.presa.nu”. A realizat emisiunile „Salutare Națiune” (din 3 octombrie 2010 pe Prime în Chișinău, Republica Moldova), „Clubul de poker” (din 24 octombrie 2010 pe Prima TV în România), „Oameni și oameni” (din 13 februarie 2012 pe The Money Channel).

  Între 2014 și 2016 a revenit la ProFM (post de radio care, la scurt timp după acesta, a fost cumpărat de RCS-RDS) și a realizat matinalul „Greeg și Gheorghe”, alături de DJ Greeg.

  Andrei Gheorghe a fost scenarist, regizor, producător şi chiar actor în câteva producţii cinematografice. A avut un rol secundar în filmele „Amen” al lui Costa Gavras şi „Tinerețe fără tinerețe” al lui Francis Ford Coppola. De asemenea, a colaborat cu trupa Paraziții, pentru albumul discografic „Irefutabil”. În 2008, Andrei Gheorghe a realizat un scurt metraj numit „Dublă personalitate”, la care a fost și scenarist.

  La începutul anului 2010, Andrei Gheorghe a ocupat pentru câteva săptămâni funcţia de consilier al ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, fiind coordonator al Departamentului de Comunicare. A fost implicat în mai multe scandaluri, printre care unul legat de consumul de droguri. În anul 2015 a fost din nou subiect de ştiri, după ce a mers să le ducă pizza procurorilor DNA, în semn de mulţumire pentru activitatea lor. Ultima oară a fost invitat într-o emisiune de radio la Radio România Actualități, unde – din nou – a iscat un scandal, chiar dacă nu a făcut altceva, decât să le spună lucrurilor pe nume, în stilu-i caracteristic.

  RIP, Midnight Killer.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.