Andrei Gheorghe, „heitărul” de serviciu. În direct pe Radio România Actualități: „Duceţi-vă dracului în pădure, duceţi-vă în peşteri, violaţi dinozauri!“. Conducerea postului de radio, cu o mentalitate de mezozoic, s-a supărat

  de [email protected] | 25 November 2017, 1:23 PM | Fact check | Naţional | Radio

  5

  Invitat la postul public de radio, Andrei Gheorghe a folosit un limbaj nepotrivit la adresa ascultătorilor, fără ca realizatorul emisiunii, Alexandru Rusu, să aibă vreo reacţie, scrie adevarul.ro. Asta e poziția, cel puțin, a conducerii Radio România, care a reacționat spunând că „ascultătorii nu merită să fie terfeliţi“. Andrei Gheorghe e de altă părere. Că acea replică a fost scoasă din context. De aceeași părere sunt și cei care au ascultat emisiunea integrală. La fel și noi.

  „Duceţi-vă dracului în pădure, duceţi-vă în peşteri, violaţi dinozauri”, sunt cuvintele folosite de Andrei Gheorghe, în direct, pe postul naţional de radio.

  Mai exact, Andrei Gheorghe a spus, într-o discuţie despre cazul elevului trimis acasă să se tundă, că dacă ar fi fost copilul lui, i-ar fi zis să se tundă doar dacă vrea el. „În tot discursul ăsta apar nişte voci care spun că e şcoală confesională. Ok, e adevărat. Te duci undeva, așa e regula. Pe bune? Regulile sunt făcute ca să fie la nesfârşit respectate. Atunci staţi dracu’ în pădure. Duceţi-vă în peşteri. Violaţi dinozauri. Dacă nu încălcam regulile până acuma, eram copiii părinţilor noştri“  (min 19:20)

  ASCULTĂ EMISIUNEA INTEGRALĂ AICI.

  (Cu scuzele de rigoare, linkul către înregistrarea emisiunii a fost schimbat doar ulterior, deoarece am constatat că în înregistrarea publicată pe internet de către Radio România, așa-zisele părți „jignitoare” au fost scoase).

  Conducerea RRA, în schimb, a considerat ofensatoare și vulgare vorbele lui Gheorghe.

  „Colectivul jurnaliştilor din Radio România se declară mâhnit de faptul că în urma unei emisiuni difuzate la Radio România Actualităţi, invitatul Andrei Gheorghe a folosit cuvinte greu de reprodus la adresa ascultătorilor, iar realizatorul Alexandru Rusu nu a luat măsuri. Radio România nu este un post «de rahat» dacă e să îl cităm pe Andrei Gheorghe, iar ascultătorii nu merită să fie terfeliţi de către un rebut al radioului comercial“, potrivit unui comunicat al Radio România.

  Andrei Gheorghe nu a avut o atitudine condamnabilă în emisiunea „Serviciul de noapte”. Din contră:

  Acesta a vorbit extrem de critic despre probleme grave ale țării, despre care, din păcate, prea puțini vorbesc. De exemplu, problema educației, pornind de la știrile false, până la sistemul de învățământ din România.

  „Fake news-ul e peste tot și cel mai mult funcționează pe net. Fake news-ul a venit din net pe televiziune. Fake news-ul este un produs nou… bine, acum poa’ să vină foarte mulți oameni să-mi explice că fake news-ul există, că Goebbels a fost un practicant al fake news-ului, că propaganda sovietică… dar în felul în care ea a bubuit în ultima vreme în fața noastră, pot să spun că e o schimbare destul de importantă, cum a fost ProTV-ul pentru România. Fake news-ul a venit din internet, ne-a pus în situația de a ne pune întrebarea justă: «oare ceea ce citim e ok?», pentru că nici actul cititului în sine nu este eliberator de imbecilitate. Este de ajuns să te duci în fața oricărui chioșc, unde majoritatea cărților sunt «Cum să devii milionar în trei secunde», «Cum să faci sex cu toate femeile, cum să fii iubit», «Cum să ai puteri», «Cum să nu te vaccinezi», «Cum să devii șaman», «Cum să bei urină și să faci baie în frișcă», o grămadă de tâmpenii și, statistic, de când există cuvântul, mai multă prostie este diseminată decât înțelepciune. Mintea critică e ceea ce școala ar trebui să te învețe. Noi arătăm cu degetul spre televiziunea care imbecilizează și McDonald’s-urile care îngrașă, dar nu vedem că noul ministru la învățământ e agramat, la faptul că după 27 de ani de zile un sistem de învățământ în care nu performanța e ceea ce mișcă înainte, ci păstrarea locurilor de muncă, satisfacția Sindicatelor. Învățământul românesc este, evident pentru oricine, slab, în timp ce ProTV-ul s-ar putea să fie bun sau rău, dar învățământul românesc este indiscutabil slab. Pregătind copiii prost, îi pregătim pentru viață prost, dar altfel avem foarte multe opinii, cum că «radiourile, muzica, manelele, țiganii, nu se mai poateee! Totul!». Luați-vă această concentrare, băgați-le undeva și concentrați-vă: ȘCOALA e cea în care trebuie să vă concentrați energiile!”, a spus pe post Andrei Gheorghe.

  Jurnaliştii Radio România au cerut suspendarea din funcţie a realizatorului emisiunii şi deschiderea unor cercetări disciplinare împotriva realizatorului Alexandru Rusu dar şi a managerului Dan Preda.

  „Este pentru prima dată în istoria radioului public când, pe post, sunt folosite cuvinte jignitoare la adresa publicului ascultător. Ca urmare a acestui derapaj, cerem public suspendarea din funcţie şi deschiderea unor cercetări disciplinare împotriva realizatorului Alexandru Rusu, dar şi a managerului Dan Preda. Alexandru Rusu i-a permis timp de 2 ore lui Andrei Gheorghe să folosească un limbaj care nu face cinste postului naţional de radio, iar Dan Preda a muşamalizat acest derapaj cu bună ştiinţă!“, se mai arată în comunicat.

  Reacția lui Andrei Gheorghe, pe Facebook:

  În urma comunicatului emis de jurnaliştii Radio România, Andrei Gheorghe a postat pe Facebook următorul mesaj:

  „Acuma vre’o trei săptămîni am acceptat invitaţia domnului Alexandru Rusu la o emisiune moderată de acesta între orele 23 şi 02. Reacţia imbecila ne devoalează primitivismul instituţiei. Limbajul de asemenea. Citatul trunchiat şi neinteligibil este o parte dintr’o discuţie in care tradiţiei, cu a sa întoarcere către trecut, ii opuneam progresul ca unica alternativa viabila, altfel am continua sa trăim in peşteri. Făţărnicie şi lecţii de profesionalism este ceea ce primim de la radio romania. Adică nişte rataţi in meserie, slugi sordide şi suflete istovite care îşi terfelesc ascultătorii, lupta ferm pentru dreptate. ) cit despre cuvintele de nedescris nu le’am prea identificat in text. Scuze domnului Rusu şi domnului Preda şi regrete ca trebuie sa lucreze cu aşa nişte cretini. Ascultaţi şi voi seria de fonfaiti, fleoscaiti şi vorbitori cu proteza uitată la buda şi ginditi’va cum aceşti specialişti ronţăie anual bugete mai mari ca protv’ul şi antena la un loc. Emisiuni care sa spună ceva? Spălarea de cadavre. Umor? Glume cu uac, uac, uac. Informaţii? Mai bine efemeride.ro. Cea mai nereformată, mai îmbătrânită in rele şi mai toxica Gaşca din romania lucrează la stat, la radio, la TVR şi la agerpres. Specialist in media cu tulnice“.

  Acuma vre’o trei săptămîni am acceptat invitația domnului Alexandru Rusu la o emisiune moderată de acesta între orele…

  Posted by Andrei Gheorghe on Saturday, November 25, 2017

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu mai este relevant. Cand a venit prima data cu limbajul de birjar, a socat, pentru ca altii inca nu erau la fel de stricati. Asta e „zestrea” lui. De atunci, lumea s-a intors cu susu-n jos, asa ca si altii la fel de originali precum el :) au aparut intre timp.

   Acum, ca rolul care l-a consacrat e desuet…scuipa institutia care l-a bagat in seama. Trebuia lasat in irelevanta lui de personaj uitat.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.