sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Radio Guerrilla împlinește joi 14 ani! „Rebeli fără pauză. În sfârșit, neînțeleși”. La Arad, în continuare, doar online…

  de Tomck@t | 27 noiembrie 2018, 10:01 AM | Monden | Radio

  0

  „Binili învinge”… cu buletin!

  „Ne-am lansat, ne-au închis, ne-am întors. Rebeli fără pauză” – anunță membrii Radio Guerrilla pe pagina oficială de Facebook. Postul de radio va împlini joi, 29 noiembrie 2018, 14 ani de la lansare, ocazie cu care în această săptămână se derulează campania „Radio Guerrilla face 14. În sfârșit neînțeleși”, difuzând, o săptămână întreagă, muzica anului 2004. Nu orice muzică, ce-i drept, ci doar cea difuzată în primul an de Radio Guerrilla!

  „O să difuzăm exclusiv muzica anului 2004, o să ascultati muzică plăcută de fiecare dintre noi la vârsta de 14 ani, o să aflați ce a rămas neschimbat din sufletul nostru de la 14 ani, o serie limitată de 100 tricouri numerotate vă așteaptă On Air să le spuneți și voi ce a rămas neschimbat de la 14 ani și câte și mai câte, pentru că, repetăm, RADIO GUERRILLA FACE 14 ANI. ÎN SFÂRȘIT NEÎNȚELEȘI”, se anunță în postarea de Facebook.

  Radio Guerrilla a început să emită în București la data de 29 noiembrie 2004, fiind lansat de grupul de presă Academia Cațavencu. Răzvan Exarhu, fost director de programe și fost realizator, a fost cel care a ales numele radioului și a creat brand-ul Guerrilla. Primul buletin de știri al Radio Guerrilla, difuzat la ora 11:00, a fost prezentat de Adrian Năstase, iar cel de la ora 12:00 a fost prezentat de Traian Băsescu, cei doi fiind la acel moment în cursa electorală pentru președinția României, turul al doilea.

  În 2013, CNA i-a retras licențele de emisie în FM, deoarece nu mai erau operate de persoana juridică căreia îi fuseseră emise, continuând emisia online. Din 2016, postul a redobândit 7 licențe și a reluat și emisia pe FM în câteva orașe. De atunci, Radio Guerrilla emite pe zece frecvențe în țară, în orașele București, Brăila, Bistrița, Craiova, Dărăbani, Reșița, Roman, Timișoara, Vaslui și Vatra Dornei.

  Guerrilla nu a reușit în toți acești ani să obțină o frecvență și în orașul nostru, însă pentru fanii arădeni ai postului rămâne valabilă în continuare opțiunea online, ori aplicația smartphone Radio Guerrilla.

  Din echipa Radio Guerrilla fac parte în prezent Mihai Dobrovolschi, Liviu Mihaiu, Bogdan Șerban, Mitoș Micleușanu, Iulian Tănase, Alexandru Anghel, Sorin Badea, Gilda Comârzan, Carla-Maria Teaha, Matei Oprina, Petru Stratulat, Sorin Faur, Nic Cocârlea, Marta-Ramona Novăceanu, George Stanca (NotSoCommonDj), George Mihalcea, Dragoș Stanca și Sebastian Vrânceanu (Memo).

  În anii trecuți, Guerrilla i-a avut la microfon și pe Răzvan Exarhu, Vlad Craioveanu, Marius Vintilă, Electric Brother, DJ Vasile, Irina Margareta Nistor, Alex Vidia, Ciprian Dinu, Călin Gheorghe, Mircea Oculeanu și Andrei Gheorghe.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.