sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Alexandru Rafila: „Este important să continuăm să protejăm categoriile vulnerabile”

  de Special Arad | 27 decembrie 2021, 12:27 PM | Naţional

  0

  Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, la B1 TV, că România are un nivel mult mai redus de acoperire vaccinală împotriva COVID-19, comparativ cu celelalte state.

  Avem un instrument la dispoziția noastră care ne oferă două atuuri importante: nu facem forme grave de boală și decesul este evitat. Din păcate, România nu a fost în rândul țărilor campioane, legat de acoperirea vaccinală. Dacă suntem realiști, suntem undeva la 50%. Trebuie să luăm în calcul populația rezidentă din România, care este în jur de 16 milioane.

  Opt milioane de români s-au vaccinat. Este important să continuăm să protejăm categoriile vulnerabile în primul rând, să găsim o soluție să convingem cât mai mult dintre cetățenii noștri, care nu au făcut-o încă, să se protejeze. Asta este soluția, dintr-un pachet mai mare, pentru că nu doar vaccinarea oprește pandemia, ci și alte măsuri, începând cu cele de protecție individuală, continuând cu asigurarea testării”, a declarat Alexandru Rafila.

   

  Acesta a precizat că în România, și testarea a rămas mult în urmă. De asemenea, ministrul Sănătății a criticat faptul că bolnavii cronici nu au avut acces la servicii medicale: „Testarea a șchiopătat foarte mult în România. Ne străduim să creștem accesibilitatea la testare. Cu cât depistăm mai multe persoane mai rapid, cu atât vom frâna transmiterea. Mulți dintre concetățenii noștri cu boli cronice sunt vaccinați și faptul că mulți dintre ei nu au avut acces la servicii de sănătate mi se pare un lucru incorect”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.