Adio Codrule! Zeci de persoane l-au condus pe ultimul drum pe arbitrul Codrin Ciocan

  de Doru Jidoi, Lucian Dănilă | 13 noiembrie 2014, 5:19 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Fotbalul arădean a mai pierdut puțin din puținul rămas după plecarea la cele veșnice ale fostului arbitru Codrin Ciocan. Nu avea nici 38 de ani când boala necruțătoare l-a răpus după ani de zile de chinuri.

  Zeci de prieteni, rude, vecini, foști colegi de școală și arbitri, foștii săi profesori, cu toții au fost la înmormântarea celui care a fost, în urmă cu câțiva ani, un promițător arbitru, un profesor, un om plin de energie. Acum, despre Codru, cum îi spuneau primii săi prieteni, cei cu care a copilărit, au rămas doar amintirile. „Avea vocație pentru tot ceea ce făcea”, spunea, la slujba de înmormântare, unul dintre cei care i-au fost profesori.

  Fiu de preot, Codrin a luat-o pe urmele tatălui său și a absolvit Facultatea de Teologie. Voia să fie preot, dar nu a ajuns pentru că nu era hirotonisit. Nu era căsătorit. Un împătimit al sportului, al fotbalului mai ales, a urmat și cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport, ajungând să profeseze atât ca dascăl de religie, cât și de sport, la Liceul Gregor Tajovski din Nădlac. Energic din fire, le împăca pe toate, în weekend fiind tot timpul plecat pentru a arbitra jocuri din fotbalul județean.

  Boala însă nu l-a iertat. S-a îmbolnăvit în urmă cu cinci ani, iar starea sa s-a înrăutățit în această toamnă. Chiar și așa, ducându-și boala pe picioare, Codru nu a stat departe de sport. L-am văzut chiar și în ultimele luni la meciurile echipei de baschet ICIM, l-am văzut la UTA și chiar la Pâncota. Iubea sportul… În noaptea de luni spre marți însă, Codrin a închis ochii pentru totdeauna, iar astăzi a plecat la cele veșnice.

  Dumnezeu să-l ierte!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.