luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A înnebunit lumea! E zodia sinuciderilor, crimelor și a biletelor de adio?

  de Lucian Dănilă | 1 aprilie 2015, 5:33 PM | Social Media

  0

  Primăvara a adus odată cu ea un adevărat val de știri morbide. Zilnic, pe orice canal de televiziune de știri ne-am uita, sau pe orice portal de știri, vedem știri care ne îngrozesc. Din păcate, unele sunt date chiar de noi. Nu ne plac, dar se întâmplă.

  Un tată și-a ucis cele două fetițe în județul Olt, un alt tată, tot din Olt, și-a ucis cu sânge rece soția pe care o bănuia că îl înșeală. La Buzău, o patroană de societate comercială s-a sinucis de frica controalelor de la ANAF. A urmat-o, ieri, o altă patroană de firmă, de data aceasta din Maramureș.

  La un poligon de tir din capitală, un tânăr de 24 de ani și-a ucis instructorul. Era în depresie pentru că i-a plecat iubita în străinătate! Incredibil! Pentru acest lucru a ucis un om pe care l-a împușcat de două ori în piept, iar apoi, văzând că încă mai suflă, i-a mai tras un glonte în cap ca să fie sigur! Cât de stupid? Apoi, evident, s-a sinucis trâgându-și, la rândul lui, un glonte în cap… A lăsat și un bilet de adio în care scria „mă simt inutil”… Și acum? E mai util? Nu. E mort, dar a luat odată cu el și o altă viață a unui om care a făcut o carieră în sport. Groaznic.

  Zilele trecute, o studentă s-a aruncat de la balcon pentru că era în depresie. A murit. Cu două săptămâni înainte, o colegă a sa s-a spânzurat. Tot în depresie a fost și un cunoscut medic veterinar din Iași care și-a pus lațul la gât pentru că nu a suportat perioada de după divorț. Înfiorător.

  Astăzi, de 1 aprilie, am aflat că nu e păcăleală faptul că un student arădean, în vârstă de 19 ani, a lăsat și el un bilet de adio și este de negăsit de două zile. Poliția din două județe îl caută și la această oră. Și nu e păcăleală!

  Este înfiorător. Nici nu amintim aici de accidentele auto, sau de arestările ce se fac la toate nivelurile.

  Și atunci ne întrebăm: oare chiar a înnebunit lumea? Ce ne așteaptă? Să mergem pe stradă și să așteptăm ca cineva să ne hăcuie din cauză că l-a părăsit iubita. Să ne plimbăm prin prejma blocurilor și să ne cadă femei în cap pentru că tocmai au fost și ele părăsite de iubit? În Franța a căzut un avion din cauza asta, iar odată cu el s-au spulberat 150 de vieți…

  Și e doar un rezumat. Știrile de acest gen sunt mult mai multe. Și sigur vor urma și altele!

  PS: În timp ce scriam aceste rânduri, o știre din Timișoara spune că un bărbat este căutat de polițiști pentru că a dispărut de acasă iar soția se teme că se va sinucide.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.