vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  ExclusivIonuț Mureșan a lăsat un bilet de adio înainte să își ia viața la doar 37 de ani. Le-a scris oamenilor și iubitei sale

  de Ioana Costaș | 7 martie 2023, 10:16 AM | Dezvăluiri | Povești despre oameni | Topic special

  1

  Sinuciderea lui Ionuț Mureșan a șocat un oraș întreg, oraș care parcă iese din amorțire doar în momentul în care se întâmplă evenimente de acest gen, tragice. A decis să-și pună capăt zilelor injectându-și o doză de morfină, lângă trupul neînsuflețit al lui Ionuț fiind găsite mai multe fiole golite de puternicul analgezic. Dincolo de șocul morții sale, de modul în care a decis să părăsească lumea aceasta, pentru toți cei care l-au cunoscut, a rămas întrebarea: de ce? Iar biletul de adio lăsat de Ionuț în urma sa, a cărui existență o dezvăluim acum, nu face decât să pună în discuție și mai multe întrebări. În niciun caz răspunsuri.

  Citește și: Ionuț Mureșan, asistent medical, s-a sinucis în această seară în propriul birou din Aradul Nou

  Parcă ironic, dar nu putem spune cu certitudine, ultimele cuvinte scrise de Ionuț au fost: Să fiți fericiți! Ca și cum Ionuț ar simțit că nu datorează nimic lumii și oamenilor cărora le-a cerut ajutorul și care l-au refuzat. Să fiți fericiți!

  Nu a mai identificat motive să trăiască, nu știm cât de prost au funcționat lucrurile pentru el, dar așa a scris în bilet. Și, probabil, simțind că nimeni nu i-a înțeles suferința și că nimeni nu îl înțelege, a fost simplu, sec și, cum spuneam, poate ironic în ultimele sale cuvinte scrise: Să fiți fericiți!

  Biletul mai conține câteva rânduri și pentru iubita sa, cea despre care Ionuț a anunțat la începutul lunii februarie că este însărcinată cu copilul lui. Dar, cu sinceritate vă spunem, ne-am luat permisiunea să nu facem publice aceste rânduri, în fond, până la urmă, fiind vorba despre ce a fost el, ce a făcut și nu despre cea care a rămas în urmă și în suferință.

  „Restul ca și când n-ați exista. Nu-mi pasă. Să fiți fericiți!” – și-a strigat Ionuț suferința în încheierea biletului de rămas bun.

  Părea împlinit la cei doar 37 de ani, muncise pe brânci pentru a-și deschide firma de îngrijiri la domiciliu, aceasta devenind o societate prosperă în Arad – pe care a extins-o ulterior și în municipiul Oradea. În aceste condiții anunțase că urma să devină tată. Părea realizat și pe drumul cel mai bun.

  Și totuși, de unde această nefericire profundă, de nesuportat? Ce l-a putut aduce pe Ionuț din culmea fericirii de a fi tată, în abisul disperării care l-a determinat  să renunțe la viață, tocmai când aflase că urma să aibă o nouă viață lângă el și iubita lui? Nu o să avem, probabil, niciodată un răspuns précis.

  Pe paginile de socializare, Ionuț părea fericit

  Pe Facebook, Ionuț părea să aibă o viață frumoasă. Dar dincolo de postările de pe rețeaua de socializare, constatăm acum că pe Ionuț ceva l-a făcut să sufere, iar singura „soluție” pentru încetarea tuturor problemelor sale a fost încheierea socotelilor cu viața. Păcat.

  Tot pe Facebook, cei care l-au cunoscut au transmis mesaje de condoleanțe, iar unii dintre ei și-au reproșat public faptul că nu l-au sunat mai des pentru a-l întreba ce face, că în acest fel,poate, i-ar fi simțit tristețea și durerea și ar fi făcut ceva. Alții, care deși recunosc că îl sunau în mod regulat să îl întrebe ce face, s-au mulțumit atunci cu răspunsul: „Bine!” – venit parcă din partea unei inteligențe artificiale și nu neapărat din partea unui Ionuț absent, se învinovățesc cumva, fiindcă nu au văzut semnele de dincolo de tăcerea acestuia.

  IPJ Arad, în legătură cu sinuciderea lui Ionuț

  În legătură cu sinuciderea lui Ionuț, IPJ Arad a precizat că nu sunt suspiciuni cu privire la săvârșirea vreunei fapte penale. Da, într-adevăr, ca o reflecție a noastră, nefericirea nu este „faptă penală” deși, iată, se pedepsește cu…

  Singurul lucru care ar putea ridica întrebări polițiștilor ar fi proveniența substanței – deși activ într-un domeniu în care nu credem să fi fost o problemă procurarea- pe care Ionuț a folosit-o pentru a-și pune capăt zilelor. Dar, cu privire la acest aspect se lucrează pentru a nu exista întrebări legale fără răspuns.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.