sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A fost publicată forma finală a formularului de consimţământ pentru testarea elevilor cu simptome de Covid-19

  de Special Arad | 8 februarie 2021, 8:02 AM | Naţional | Undeva

  0

  Ministerul Educației a anunțat, conform DIGI24, că a definitivat formularul de exprimare a consimțământului pentru testarea elevilor care dezvoltă simptome de Covid-19, în contextul redeschiderii școlilor începând de azi.

  Ministrul Educației a subliniat că nu este prevăzut nicăieri că acel formular trebuie completat din prima zi de şcoală.

  Acel formular trebuie să fie scris şi semnat şi va fi necesar în cazul în care copilul prezintă simptome sau în cazul în care sunt colegi contacţi direcţi ai unui caz confirmat, subliniez confirmat, nu numai cu supoziţii, cu simptome. Acel formular nu este necesar în prima zi de şcoală, nu scrie niciunde. Dacă cineva vrea să-l ducă în prima zi de şcoală, noi vom încerca să acoperim şi această situaţie şi să transmitem precizări către şcoli în aşa fel încât luni profesorii să le primească de la acei părinţi care benevol, voluntar doresc”, a explicat ministrul.

  Una dintre regulile pentru reluarea cursurilor față în față în pandemie este ca, atunci când un elev face febră sau are alte simptome specifice ale infectării cu SARS-CoV-2 la cursuri, să fie izolat, iar dacă există acordul scris al părinților sau al elevului major, să fie testat la cabinetul medical cu un test rapid antigen.

  Părinţii au dreptul să nu îşi dea acest consimţământ, iar în acest caz copilul care prezintă acele simptome nu va fi testat la şcoală sau de către DSP, ci va fi dus la medicul de familie care va decide în privinţa paşilor de urmat.

  DOCUMENTUL  ÎL GĂSIȚI AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.