vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  A fost descoperit cel mai mare dinozaur care a trăit vreodată

  de Special Arad | 17 mai 2014, 2:48 PM | Internaţional

  0

  Oase fosilizate aparținând unui dinozaur despre care se crede că ar fi fost cea mai mare creatură care a pășit vreodată pe Pământ au fost descoperite de către paleontologi în Argentina.

  Bazându-se pe oase uriașe care provin din zona coapselor, paleontologii spun că dinozaurul ar fi avut aproximativ 40 de metri lungime și 20 de metri înălțime.

  Aceștia mai spun că dinozaurul ar fi cântărit aproximativ 77 de tone, cam cât 14 elefanți africani și cu șapte tone mai greu decât precedentul record în ceea ce privește greutatea unui dinozaur, Argentinosaurus.

  Oamenii de știință cred că este vorba despre o nouă specie de titanozaur – un erbivor enorm datând din perioada Cretacică.

  Un fermier a dat în primă fază peste rămășițele respective în deșertul de lângă La Flecha, la aproximativ 250 km de Trelew, Patagonia.

  Fosilele au fost apoi excavate de către o echipă de paleontologi de la Muzeul de Paleontologie Egidio Feruglio, condusă de către Dr. Jose Luis Carballido și Dr. Diego Pol.

  Aceștia au descoperit schelete parțiale aparținând unor șapte exemplare diferite, însumând aproximativ 150 de oase, toate într-o stare remarcabilă.

  O echipă de filmare din cadrul Unității de Istorie Naturală a BBC au fost la fața locului pentru a surprinde momentul în care oamenii de știință concluzionează exact cât de mare a fost descoperirea.

  Măsurând lungimea și circumferința femurului, aceștia au calculat greutatea animalului ca fiind de 77 de tone.

  „Având în vedere dimensiunea acestor oase, care depășesc orice animal gigant cunoscut anterior, noul dinozaur este cel mai mare animal cunoscut care a pășit vreodată pe Pământ”, au afirmat cercetătorii pentru BBC News.

  „Lungimea sa, din vârful capului până la vârful cozii, era de 40 de metri. Dacă stătea cu capul ridicat, acesta măsura aproximativ 20 de metri, cam cât o clădire cu șapte etaje”, au mai afirmat cercetătorii.

  Cercetătorii estimează că acest erbivor gigant a trăit în pădurile din Patagonia acum 100 de milioane de ani, bazându-se pe vechimea rocilor din zona în care acesta a fost găsit.

  Cu toate că are o dimensiune impresionantă, dinozaurul nu are încă și un nume.

  „Va fi denumit printr-o descriere a măreția lui și în onoarea regiunii, dar și a fermierului care a făcut această descoperire”, au mai afirmat cercetătorii.

  Articol preluat și tradus de pe BBC.com.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.