A depins de o secundă și un metru. Ornamentele de pe Teatru au căzut chiar sub… și în ochii noștri!

  de [email protected] | 23 June 2016, 2:48 PM | Recomandările editorilor | Strada

  1

  De astăzi până duminică, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” au loc Zilele Porților Deschise (vezi programul aici), dar atenție mare dacă cumva decideți să vă holbați prea mult, dinspre afară, la acele porți deschise! Riscați să vă cadă în cap o bucată deloc neglijabilă care se poate desprinde oricând din clădire! Așa cum s-a întâmplat ieri seara, în jurul orei 22.

  A depins doar de o secundă să reușim să fotografiem căderea liberă în plină acțiune. De filmat în „real time” ar fi fost mai greu, deși s-au auzit câteva scârțâituri înainte să cadă. Tocmai de aceea ne-am îndreptat privirile în sus, în partea laterală a Teatrului, dinspre Hotelul Ardealul. Din fericire, noi eram pe partea cealaltă, pe trotuarul de lângă hotel, dar s-au nimerit la colțul teatrului doi trecători, care așteptau să se facă verde la trecerea de pietoni. Cel care se îndrepta spre zebră, pe trotuarul îngust de lângă Teatru, a avut norocul chior să ajungă cu un metru mai departe de locul unde au căzut ornamentele. Evident, s-a speriat și a fugit pe partea cealaltă a străzii, chiar dacă semafoarele erau încă „pe roșu”. Adierea văratică a reușit, în schimb, să ne sufle cu blândețe și un pic de praf în ochi (literalmente), din bucățile sfărâmate și împrăștiate pe drum. Norocul a făcut să nu treacă nici o mașină lângă teatru, în momentul căderii ornamentelor. Niciun șofer nu s-ar fi bucurat pentru un parbriz spart. Poate chiar s-ar fi panicat și ar fi intrat direct în cea mai apropiată patiserie, cu tot cu mașină. Încercați să vă imaginați scenariul tragi-comic! 

  Clădirea a fost renovată ultima dată pe la începutul anilor 2000. Dacă s-a făcut o muncă de mântuială sau, pur și simplu, atât a durat termenul de valabilitate (ori lavabilitate), nici nu prea mai contează. Ceea ce contează e că Teatrul Clasic „Ioan Slavici” trebuie să fie supusă URGENT unei renovări „cap-coadă”, altfel va semăna din ce în ce mai mult cu frățiorul lui mai mare, Teatrul Vechi, zis și Teatrul Hirschl. Asta doar ca aspect, ca să nu mai vorbim de trecătorii sau șoferii nefericiți, la locul și la momentul nepotrivit, care s-ar putea să ajungă la spital din cauza… Teatrului. Cât de epic sună asta?

  Intenția noastră, cu această relatare tristă, nu e să criticăm Teatrul ca instituție, dar nici nu putem să închidem un ochi plin de „praf de teatru”, deoarece chiar nu e de glumă! Nu e primul incident din jurul Teatrului! De altfel, nu e primul incident din tot orașul (vezi articolul „Atenție! Cade Aradul!” din 4 aprilie 2015). Problema este, însă, din ce în ce mai bătătoare la (și în) ochi, ca să nu mai spunem… bătătoare la cap! Iar scuza „Administrației-Yakuza” (n-am găsit altă rimă!) din Arad, cum că „nu mă bag, man! E proprietate privată” nu mai funcționează în acest caz, pentru că vorbim de o instituție publică!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.