A apărut oglinda care face selfie-uri singură

  de Special Arad | 27 April 2014, 11:39 AM | IT

  0

  SELFIE este numele unei noi oglinzi inteligente, creată de iStrategyLabs, capabilă să imortalizeze automat fotografii de tip selfie.

  Obsesia globală pentru selfie-uri a căpătat noi conotaţii în momentul în care există echipe de ingineri undeva în lume al căror unic scop este să lucreze la dispozitive create pentru această activitate.

  În acest caz particular, SELFIE este o prescurtare de la Self Enhancing Live Feed Imagine Engine. Deşi denumirea oglinzii din clipul de mai jos este un pic forţată, ideea are mari şanse să prindă în anumite locaţii, precum mall-uri sau baruri. Practic, este vorba de o oglindă cu dublu sens, în spatele căreia se află un Mac mini şi un webcam de înaltă rezoluţie. Partea de captură efectivă se declanşează automat în momentul în, pentru câteva secunde, este detectat un zâmbet pe faţa privitorului. Această abilitate este obţinută printr-un program de recunoaştere facială ce rulează pe Mac, cu numele de Open CV. Printr-o serie de LED-uri legate la un controller Arduino, care se luminează treptat, se evidenţiează pregătirile premergătoare capturii. La final, este generat un tweet cu selfie-ul vostru pe care puteţi alege să-l postaţi online.

  Citeşte mai mult pe playtech.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.