Din Arad, direct în Cartea Recordurilor… cu un LEGO stelar





În urmă cu un an scriam de Edina Babțan, o arădeancă care și-a descoperit, sau mai bine zis redescoperit, o pasiune: piesele de Lego. Astăzi a ajuns în Cartea Recordurilor.
Ceea ce a început ca un hobby, mai mult forțat din cauza pandemiei de coronavirus care ne-a încuiat în case, s-a transformat zilele trecute într-o recunoaștere pe plan mondial. Aceasta a venit sub forma includerii unui proiect, la care a participat și arădeanca noastră, în cunoscuta Guinness World Records.
Proiectul Stelar a durat aproape 3 ani
Expusă la East European Comiccon la București, diorama care le-a adus recunoașterea Guinness are tematica din Star Wars (Războiul Stelelor) , iar construcția acesteia s-a întins pe aproape trei ani de zile, acoperind o suprafață totală de aproape 46 de metri pătrați. Echipa care a reușit să ansambleze această dioramă a avut nevoie de o zi și jumătate pentru finalizarea ei.
Oamenii care au pus umărul la realizarea acestui adevărat mastodont din piese Lego fac parte din Rolug – Romanian Lego user group – și este Grupul utilizatorilor LEGO® din Romania, compus din AFOLi (Adult Fan of LEGO). Cei care au creat această dioramă sunt oameni veniți din toate colțurile țării care și-au dedicat o parte din timpul lor pentru a crea ceva care la final le-a adus recunoașterea demnă de Cartea Recordurilor.
Diorama Rolug, dorită și în alte locuri
Pe lângă recunoașterea în Cartea Recordurilor, omologată de Pravin Patel, succesul echipei Rolug a fost încununat și de faptul că aceasta a fost invitată să-și expună lucrarea și în alte locuri din țară, dar și din străinătate:
„Urmează alte expoziții, tot cu construcția asta, pentru că s-au primit invitații din mai mute locuri din țară și din străinătate. Doamna ambasadoare, împreună cu coordonatorul echipei vor decide unde mai exact, rămâne de văzut. Pe plan personal, am de gând să ansamblez proiectul meu cu Gara din Herculane”, ne-a declarat Edina Babțan.
Foto: expressdebanat.org
Echipa care a construit diorama:
Creative lead: Bence Czilli
Project coordinator: Botond Czilli
RLUG Ambassador: Mirona Constantin
Team members: Adrian Jiman, Alex Tass, Alexandru Ilea, Armin Naghi, Catalin Bordea, Catalin Corpade, Cristian Frunza, Dragos Ivan, Edina Dorotea Babtan, Eduard Stanescu, Eric Jiman, Erik Davidsson, Horatiu Coifan, Marius Bugeac, Mihai Dreve, Nicolae Sohaci, Rares Teodorof, Sorin Ilie, Sorin Olaru, Stefan Bugeac, Tamas Lapsanszki, Tiberiu Popescu Negreanu, Vlad Carbuneanu.
Citește și : Turnul de apă din Arad, realizat din piese LEGO de o arădeancă. Ce alte clădiri a mai construit aceasta
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)