miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  E român și de astăzi este cel mai bătrân om din lume conform Cărții Mondiale a Recordurilor!

  de - | 29 mai 2020, 5:42 PM | Naţional

  0

  Până ieri, 28 mai, britanicul Bob Weighton era cel mai bătrân om din lume. Familia lui Bob Weighton a confirmat: bătrânul englez a murit în somn, în noaptea de 28 mai 2020. Avea 112 ani, era bolnav de cancer şi locuia în Alton, un mic oraş din Hampshire.

  Conform Cărţii Mondiale a Recordurilor, începând de azi – 29 mai 2020 – titulatura de cel mai longeviv bărbat din lume îi revine unui român, Dumitru Comănescu, din Bucureşti. Născut pe 8 noiembrie 1908 la Proviţa de Jos, judeţul Prahova, bătrânul are azi 111 ani şi 202 zile. Şi el este înconjurat de o familie care îl iubeşte, deşi mult mai mică: trei nepoţi şi doi strănepoţi.

  „Cele mai frumoase amintiri le are din vremea Marii Uniri de la 1918, pe când era elev. A fost inginer agronom şi unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti. Iniţial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe unul dintre cei mai mari matematicieni, Gheorghe Ţiţeica, pentru ca apoi să îşi găsească vocaţia în lumea cercetării plantelor. A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat timp de 70 ani: în 2003 făcea ultima expertiza fitopatologică. La vârsta de 86 de ani s-a organizat la Bucureşti un concurs pentru experţi agricoli, s-a apucat de învăţat şi, din zeci de candidaţi a luat locul 5 pe ţară, aşa încât şi-a prelungit activitatea,” a spus despre el Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă din 2019.

  Dumitru a adăugat că secretul longevităţii sale este dragostea familiei şi prietenilor, o viaţă cumpătată, dar şi regimul alimentar impus din ultimii 30 de ani. Soţia unuia dintre nepoţii săi, care este medic nutriţionist, i-a făcut un meniu zilnic bazat pe fructe, legume şi grăsimi nesaturate.

  Citește mai multe detalii cu click pe clickpentrufemei.ro.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.