miercuri, 24 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Turnul de apă din Arad, realizat din piese LEGO de o arădeancă. Ce alte clădiri a mai construit aceasta

  de Mihai Todoca | 26 noiembrie 2023, 4:07 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  În urmă cu jumătate de an scriam despre LEGO și arădeanca Edina Babțan. Gigantul LEGO lansase o provocare pe care Edina a acceptat-o, iar de atunci și până acum aceasta a muncit încontinuu. Rezultatul este chiar o clădire care poate fi cumpărată și construită.

  Turnul de apă poate fi acum construit din piese compatibile lego, după ce aceasta a fost contactată de o firmă din China cu propunerea de a transforma în realitate proiectul conceput de Edina în Bricklink studio.

  Aceasta ne-a spus că a fost contactată de o companie din China care a cumparat design-ul pentru fabricație, astfel în momentul de față se poate achiziționa Turnul de Apă din Arad din cuburi de constructie de pe site-ul lesdiy.com. În cazul achiziționării, setul ajunge în 2 luni și puteți avea macheta turnului de apa în casa voastra (din cuburi compatibile cu lego, nu lego originale).

  Arădeanca nu s-a oprit aici și a continuat cu realizarea turnului de clopot de la Mănăstirea Gai.
  gai
  „După acest proiect am vrut sa îmi testez limitele și să-mi extind cunoștințele și am făcut un proiect foarte mare, cu ajutorul căreia am învățat foarte multe tehnici și am devenit rapidă în folosirea programului de design Bricklink Studio. Clădirea mea preferata din România, Mănăstirea Carta. Conține aproape 10.000 de piese Lego, iar construit ar ocupa o masă întreagă. Ultima clădire recreată de mine anul acesta este faimoasa gară din Băile Herculane”, ne-a spus Edina.
  carta
  Toate aceste proiecte, împreună cu instrucțiuni de construire în format pdf se pot găsi pe site-ul Rebrickable, un site special creat pentru „MOC”-uri (My own creation) din Lego, unde instrucțiunile de construire de la diverse construcții, clădiri, idei create digital din Lego pot fi cumpărate și vândute.
  ATENȚIE, pe acest site se pot cumpăra doar instrucțiunile, cuburile în sine trebuie fiecare să-și achiziționeze separat cu ajutorul unui necesar de cuburi generat de program!

  Cutiuțe de cadou din Lego

  Edina ne-a spus și că, deoarece se apropie sărbătorile de iarnă și intrăm în luna cadourilor, a realizat câteva cutiuțe de cadou pentru bijuterii din Lego. „În cursul săptămânii viitoare va apărea și un mic video de construire a cutiuței roșie cu fundă albastră pe YouTube, pe canalul lui Alex the Builder, un băiețel de doar 8 ani din Iași, pasionat de Lego, cu care sper să am multe colaborări de succes pe viitor”.

  jewelry boxes gg 2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.