Notă foarte bună pentru primul an de management al lui Laurențiu Muntean





Evaluarea primului an de activitate a managerului Filarmonicii Arad, Laurențiu Muntean, s-a încheiat. Nota finală acordată de evaluatori este 9,51.
„În temeiul art.42, alin. (3) din OUG 189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură, ca urmare a expirării termenului în care pot fi depuse contestații asupra modului de respectare a procedurii privind organizarea și desfășurarea evaluării pentru anul 2023 a managementului Filarmonicii Arad, aducem la cunoștință publică faptul că managementul a fost apreciat ca fiind «satisfăcător», activitatea managerului Muntean Laurențiu a fost bună, nota finală acordată fiind 9,51”, se arată în comunicatul oficial semnat de Secretariatul Comisiei de Evaluare astăzi, 25 martie.
Evaluatorii lui Laurențiu Muntean au fost Dan Simion (director artistic al Filarmonicii Banatul din Timișoara), Silvia Sbârciu (manager al Filarmonicii „Transilvania” din Cluj-Napoca) și Liliana Wass (consilier local) – reprezentantul autorității locale.
Laurențiu Muntean a devenit managerul Filarmonicii Arad la începutul anului 2023, în urma unui concurs de ocupare a funcției.
Așa cum am menționat și săptămâna trecută, în timpul evaluării, din realizările lui Laurențiu Muntean în fruntea Filarmonicii în 2023 se remarcă în primul rând numărul mare de concerte cu sală plină, marcând astfel promisiunea de la începutul mandatului de a oferi un program artistic atractiv, dar și o diversificare a programului cultural, cum ar fi „Cargo Clasic” și „Vița de Vie Simfonic”, un concert simfonic sub egida Festivalului Internațional George Enescu la Arad, cu violoncelistul luxemburghez Benjamin Kruithof și dirijorul Alexandru Ilie, Gala Salbek Opera Festival cu mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Ramón Vargas, soprana Leontina Văduva și dirijorul David Crescenzi şi o parte dintre cursanţii Salbek Opera Masterclass 2023.
Alte Master Class-uri organizate la Arad au mai fost cele cu violoncelistul Octavian Lup și, în cadrul „Arad International Masterclasses” – eveniment în colaborare cu London Master Classes, cu profesorii Norma Fisher și Nelly Miricioiu și cu pianistul Eduard Kunz.
Un alt eveniment inedit a fost cel intitulat „Muzica umbrelor”, cu baritonul Florin Estefan (managerul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca) și dirijorul Vladimir Lungu, împreună cu artiștii vizuali Magdy Hawash (concept video) și Liviu Pop (lumini) și un concert al Orchestrelor Naționale de Tineret din Germania, Ucraina și Moldova.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)