miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  „Culorile și nuanțele unor teme profunde: moartea și umbrele”, la Filarmonică

  de Special Arad | 15 noiembrie 2023, 8:49 PM | Cultură

  0

  Afișul evenimentului, baritonul Florin Estefan și dirijorul Vladimir Lungu

  Pentru seara de joi, 16 noiembrie, Filarmonica Arad pregătește un concert-spectacol inedit, imaginat de baritonul Florin Estefan (managerul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca) și dirijorul Vladimir Lungu, împreună cu artiștii vizuali Magdy Hawash (concept video) și Liviu Pop (lumini), intitulat „Muzica umbrelor”.

  „De ce o muzică despre umbre, sau despre moarte? Paradoxal, o idee încurajatoare, fiindcă de la începuturile ei, muzica a apărut ca producătoare de catharsis, de dizolvare a fricii existențiale în fericirea – chiar limitată în timp – produsă de trăirea plenară a sentimentelor de dragoste și de apartenență psihologică la o comunitate. Oare Mussorgski («Cântecele și dansurile morții») sau Mahler («Kindertotenlieder»), cântă moartea? Dimpotrivă, ei ne învață arta de a fi senini și recunoscători pentru viața în această lume.

  De la anticii stoici învățăm că fericirea înseamnă și contemplarea cu seninătate a sfârșitului inevitabil. De la Elgar, Musorgski, Mahler, Barber sau Sibelius înțelegem creația ca instrument al desăvârșirii și al împlinirii într-o existență superioară realității vieții acesteia”, anunță Filarmonica Arad în descrierea evenimentului.

  Organizatorii atenționează publicul că spectacolul conține imagini și texte ce nu sunt recomandate copiilor cu vârsta sub vârsta de 12 ani.

  Programul concertului:
  – Edward Elgar- Sospiri op. 70;
  – Gustav Mahler- Kindertotenlieder;
  – Samuel Barber- Adagio pentru coarde op.11;
  – Modest Mussorgsky- Cântecele și dansurile morții;
  – Jean Sibelius – Moartea Melisandei din Pelléas et Mélisande Suita op. 46.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.