Pro Urbe: După ce s-au investit 2 milioane de euro pentru crearea de „spații verzi”, a rezultat un parc fotovoltaic





Asociația Pro Urbe pentru protejarea patrimoniului a făcut marți o postare pe pagina de Facebook prin care atrage atenția asupra modului în care a fost distrusă natura pentru a face loc noului parc din Micălaca 300.
Postarea este însoțită, pentru a argumenta observația, de două imagini Google din satelit prin care se poate compara procentul de spațiu verde care exista în 2018 și cel care a rămas acum, în urma acestei investiții din fonduri europene, a cărei finanțare era menită tocmai pentru mărirea spațiilor verzi din mediile urbane.
„Pentru cei care nu au înțeles de ce este total greșit modul în care se amenajează parcul de pe malul Mureșului din Zona 300, aveți mai jos imaginile de pe Google Earth a zonei înainte și după amenajare.
Cei care spun că acolo au fost bălării și acum e frumos, să se uite la
amenajarea Parcului Sticlăriei din București. În loc de curățenie într-o zonă naturală, noi am făcut un parc fotovoltaic unde umbra este de nedorit. Poate peste 20 de ani va fi ceva umbră dacă vor crește copacii plantați acum. Dacă nu se uscă și aceștia.
Oricum parcul nu este gata nici la termenul din proiect, nici la termenul zis de primar, nici la termenul zis de viceprimar și nici nu se prea mai lucrează în zonă”, a constatat Pro Urbe.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)