vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Pro Urbe: După ce s-au investit 2 milioane de euro pentru crearea de „spații verzi”, a rezultat un parc fotovoltaic

  de Special Arad | 13 septembrie 2022, 6:46 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Asociația Pro Urbe pentru protejarea patrimoniului a făcut marți o postare pe pagina de Facebook prin care atrage atenția asupra modului în care a fost distrusă natura pentru a face loc noului parc din Micălaca 300.

  Postarea este însoțită, pentru a argumenta observația, de două imagini Google din satelit prin care se poate compara procentul de spațiu verde care exista în 2018 și cel care a rămas acum, în urma acestei investiții din fonduri europene, a cărei finanțare era menită tocmai pentru mărirea spațiilor verzi din mediile urbane.

  „Pentru cei care nu au înțeles de ce este total greșit modul în care se amenajează parcul de pe malul Mureșului din Zona 300, aveți mai jos imaginile de pe Google Earth a zonei înainte și după amenajare.

  Cei care spun că acolo au fost bălării și acum e frumos, să se uite la
  amenajarea Parcului Sticlăriei din București. În loc de curățenie într-o zonă naturală, noi am făcut un parc fotovoltaic unde umbra este de nedorit. Poate peste 20 de ani va fi ceva umbră dacă vor crește copacii plantați acum. Dacă nu se uscă și aceștia.

  Oricum parcul nu este gata nici la termenul din proiect, nici la termenul zis de primar, nici la termenul zis de viceprimar și nici nu se prea mai lucrează în zonă”, a constatat Pro Urbe.

  • Citește și: Mega-proiect idilic amplasat într-o pădure defrișată ilegal – greaua moștenire a lui Călin Bibarț, primarul-inginer silvic

  Screenshot 20220913 184413 FacebookScreenshot 20220913 184418 Facebook

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.