Semnal puternic al Germaniei. Scholz: „Voi susține aderarea României la spațiul Schengen”

  de - | 29 August 2022, 5:14 PM | Internaţional

  0

  România, Bulgaria și Croația îndeplinesc criteriile de aderare la Spațiul Schengen, a declarat luni, cancelarul Germanie, Olaf Scholz, care s-a angajat să susțină demersul de a deveni membre cu drepturi depline a celor trei țări.

  „Croația, România și Bulgaria îndeplinesc toate cerințele pentru a deveni membri plini ai Schengen. Schengen este una din cele mai mari realizări ale Uniunii Europene şi trebuie să o protejăm şi să o dezvoltăm. Asta înseamnă, de altfel, închiderea golurilor rămase. Voi lucra pentru a-i vedea cum devin membri cu drepturi depline”, a declarat Scholz, citat de Reuters și AFP.

  Recent, premierul Nicolae Ciucă a declarat într-un interviu pentru Bloomberg că se aşteaptă ca România să adere la Schengen în acest an, un pas care ar elimina aşteptările lungi la graniţele României cu alte state UE şi ar creşte atractivitatea României pentru investitorii străini.

  „Tot ceea ce am făcut de când a început conflictul ( din Ucraina- n.r.) arată că suntem pregătiţi să devenim membru Schengen”, a spus Ciucă, referindu-se la spaţiul UE fără controale la frontiere. „Chiar ne aşteptăm ca toţi ceilalţi lideri ai UE să recunoască tot ceea ce am făcut”.

  Sursa: Hotnews.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.