duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Parcurile din Micălaca 300 și 500, dotate cu distribuitoare de pungi igienice pentru câini, din partea noii asociații de cartier

  de Raluca Medeleanu | 14 ianuarie 2024, 6:09 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Asociația „Micălaca – cartierul nostru” a fost înființată la începutul acestui an cu scopul de a îmbunătăți nivelul de trai al cartierului respectiv, în ea activând mai mulți localnici cu spirit civic. O primă acțiune realizată sub această inițiativă a fost dotarea celor două mari parcuri ale cartierului, cel din zona 300 și cel din zona 500, cu distribuitoare de pungi igienice pentru nevoile câinilor.

  Pungile din aceste distribuitoare sunt din material biodegradabil, deci prietenoase cu mediul, acestea putând fi utilizate gratuit de proprietarii patrupedelor.

  „Azi am dotat parcurile pentru animale de companie din zona 300 și zona 500 cu distribuitoare de pungi igienice, biodegradabile pentru câini. Să sperăm că vor rămâne în locații și le vom putea aproviziona la timp când se golesc. Dacă distribuitoarele vor lipsi din locații foarte des, vom renunță să suplimentăm costurile pentru ele.

  «Dacă doriți să învățați să trăiți în acest moment, urmăriți un câine care se rostogolește fericit în iarba verde proaspătă sau care face un pui de somn în locul unde soarele îl lovește»”, au notat reprezentanții asociației pe pagina oficială de Facebook.

  Despre Asociația „Micălaca – cartierul nostru”

  Este deja a doua asociație de acest tip, care aduce laolaltă cetățenii responsabili dintr-un cartier, prima fiind Asociația „Gai – cartierul nostru”, prin care s-au derulat deja în ultimii ani diferite proiecte în Gai, dintre care amintim și o bibiliotecă ambulantă.

  Noua asociație, dedicată cartierului Micălaca, a luat ființă în data de 6 ianuarie 2024, avându-l președinte pe Ovidiu Toma, vicepreședinte pe Dan Sfărăilă și secretară pe Izabella Cismaș.

  „Până în acest moment am desfășurat activități de voluntariat în colaborare cu numeroase asociații din Arad. Vom continua cu drag aceste colaborări, dar de acum suntem o asociație cu acte în regulă. Cum a început totul? Ne aducem aminte cu zâmbetul pe buze de primul eveniment creat în grupul Micălaca – Cartierul nostru, „Respira verde”. Eveniment de ciclism cu plecare din Parcul Orizont până la pădurea din Vladimirescu. A fost un real succes…. 3 adulți și 3 copii! Nu ne-a demoralizat. Am continuat și am participat activ la următorul eveniment caritabil în parcul Orizont, susținut de asociația „Gătim împreună pentru o lume mai bună” și „Asociația Gai- Cartierul nostru” din Arad, eveniment intitulat ,,Carla – eroul nostru.” Ulterior evenimentului, domnul părinte Bupte ne-a cerut sprijinul pentru familia Saftoiu. După organizarea a 2 evenimente și cu sprijinul donatorilor, Biserica a reușit să achiziționeze o casă pentru cei 7 copii care locuiau cu mama lor în casa parohială (n.red. detalii și în articolul de pe Special Arad, AICI).

  Ne-am extins aria de acțiune, după ce a început războiul în Ucraina și am organizat împreună cu Asociația Gai- cartierul nostru și Parohia Micălaca II un număr de 3 transporturi cu alimente, saltele si alte produse necesare spre Ucraina. Am colaborat ulterior pentru ajutarea refugiaților cu Asociația Îngeri pentru suflete.
  Am decis să ne diversificam evenimentele si am organizat „Book-uria de a dona”, un eveniment de donații cărți pentru școlile gimnaziale din cartier, Caius Iacob și Regina Maria, eveniment organizat cu un puternic sprijin al Asociației Rubio si a câtorva librării din Arad (…).
  Ultimul proiect din 2023 a fost pentru o mămica de 19 ani cu o fetiță de 3 luni care se luptă cu viața și încearcă sa-i ofere celei mici un minim necesar. Renovarea și mobilarea garsonierei la care am lucrat având alături o mulțime de colaboratori și voluntari a fost un real succes și sperăm ca în 2024 să continuăm cu aceste ajutoare sociale.
  Nu puteam reuși nimic fără sprijinul donatorilor, fără implicarea voluntarilor sau fără colaborarea extraordinară cu asociațiile mai sus amintite.
  Scopul asociației este de a închega comunitatea din Micălaca, de a avea o colaborare de ajutor reciproc cu instituțiile locale și a face bine!
  Vom face atât cât ne stă în putință pentru a da un sens timpului pe care îl dedicăm asociației. Pentru că avem cu toții slujbe și responsabilități de familie, iar timpul liber îl vom dărui asociației și cauzelor în care credem”, au spus reprezentanții asociației.

  Proiectele anunțate de asociație pentru prima parte a anului 2024:

  Inițiator Izabella Cizmas:
  1. „Campanie donare sânge”
  2. „Târgul primăverii”
  Inițiator Ovidiu Toma:
  1.„Micălaca run” 2024- ediția a-II-a
  2. Extindere skatepark zona 700
  Inițiator Sfaraila Dan:
  1. Igienizare/întreținere spatii verzi
  Inițiator Loredana Ciumpe:
  1. „Antreprenor pentru o zi”
  Scopul proiectului: dezvoltarea unor competențe de educație financiară, în rândul elevilor din ciclul primar și gimnazial.
  Inițiator Lucian Miculița:
  1. Istoria cartierului Micălaca în imagini

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.