Cele mai cunoscute logo-uri din lume şi povestea din spatele lor





Logo-ul este unul din cele mai importante aspecte la o companie. Este modalitatea prin care clienţii o recunosc, o identifică şi mai ales sprijină crearea brand-ului. De aceea, alegerea lui este un factor important atunci când porneşti o afacere care se doreşte să devină de succes şi memorabilă în mintea consumatorilor. Insă, care este povestea din spatele celor mai cunoscute logo-uri? Vă prezentăm mai jos câteva din acestea.
Adobe îşi are numele de la râul Adobe Creek care curge în spatele casei co-fondatorului John Warnock.
Marele lanţ de cafenele Starbucks şi-a primit numele după Starbuck, un personaj din romanul Moby-Dick.
Nike a fost numit după zeiţa victoriei cu acelaşi nume din mitologia greacă.
Faimosul Google a apărut dintr-o greşeală de scriere a lui googol. Se pronunţă la fel dar semnificaţia e numărul 1 urmat de o sută de zerouri. Se dorea să reflecte misiunea companiei de a organiza imensa cantitate de informaţii disponibilă online.
Amazon se numea iniţial Cadabra.com, dar a fost ulterior redenumit după fluviul cu acelaşi nume, cel mai mare din lume.
Pepsi îşi are originea numelui într-o enzimă din interiorul corpului uman, numită pepsină. Băutura a fost iniţial promovată ca una sănătoasă care ajută digestia.
Apple vine de la semnificaţia numelui în engleză, măr. Fructul era preferatul lui Steve Jobs, el lucrând la o livadă şi de aici şi ideea de a pune un măr muşcat. Inspirat sau nu, numele l-a ales pentru a ieşi în evidenţă printre celelalte companii cu logo-uri şi nume complicate.
Coca-Cola îşi are originea în două cuvinte care au fost ulterior alăturate. Frunzele de coca şi seminţele de kola sunt folosite ca arome pentru celebra băutură. John S. Pemberton, creatorul companiei a înlocuit litera K cu litera C pentru ca numele să fie uşor de reţinut şi logo-ul să arate mai bine. Inspirată decizie.
Sursa foto: România Liberă, distractify.com
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)