Primăria intenționează să transforme un teren de 3,7 hectare din Vlaicu într-un parc





Zona Vlaicu din municipiu e de mult timp cunoscută ca fiind văduvită de spații verzi, locuitorii optând de multe ori să se plimbe chiar prin cimitir pentru a lua o gură de aer curat. După cum aflăm de la primarul Călin Bibarț, Primăria analizează de ceva timp opțiunea de a face un parc, însă dat fiind faptul că acest cartier e înghesuit de blocuri, e destul de dificil să se găsească un loc potrivit. Totuși, se pare că a fost identificat un potențial loc care ar putea fi transformat într-un parc.
„Vorbeam anul trecut despre posibilități de a crea un parc în cartierul Vlaicu. Singurul teren pe care îl are primitor Primăria este cel de aici (…), sunt peste trei hectare, care ar putea să se preteze la așa ceva și chiar vreau opinia oamenilor, pentru că el nu este chiar în mijlocul cartierului, este puțin excentric de blocuri, există un acces pe strada Secerei și mai există o posibilitate de intrare pe lângă fabrica de confecții, Moda S.A., dar mai pot fi identificate și alte posibilități de acces spre aceste hectare de care vorbeam. E o documentație destul de amplă pe care primăria ar trebui să o facă, pentru că e prevăzută de pe vremea comuniștilor ca o zonă industrială, terenul nu arată deloc bine, e un teren degradat, dar are trei hectare și ceva (…). Dacă ne apucăm de toate documentațiile, nu se va întâmpla într-un an, ci estimarea mea e că în 2-3 ani am putea avea un parc aici, dacă oamenii cred că este util. Dacă nu, mai căutăm alte locații”, a spus primarul Călin Bibarț, într-un live pe facebook.
Subiectul a fost dezbătut și în cadrul ședinței CLM de joi, 13 mai, când a fost adus în discuție de consilierul local Dorian Curcanu (care e și președintele comisiei de urbanism), acesta amintindu-i primarului că a promis încă din perioada campaniei un parc pentru locuitorii acestui cartier.
Bibarț l-a informat pe consilier că la ora actuală funcționarii Primăriei lucrează la partea de întabulare a terenului acesta care are 3,7 hectare, iar apoi vor căuta pe ce axă de finanțare europeană vor putea aplica pentru ca parcul să poată fi amenajat din bani europeni, nu din bugetul local. Dat fiind faptul că încă nu au fost lansate ghidurile pentru astfel de finanțări, e evident că amenajarea unui viitor parc în zonă se va concretiza peste mai mulți ani.
Comentariile portalului
din pacate nu este doar o poveste…este cosmarul realitatii in care ne regasim foarte multi…
Parasca a fost profesor pentru sute, poate chiar mii de politisti din intreaga lume. Ce cauta el in politica?
Nu se potriveste absolut deloc aceasta apropiere politica - biserica. De ce nu a fost reprezentat Aradul de un doctor bun sau de un profesor de calitate sau un inginer (...)