marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Ministrul Sănătății: Trebuie gestionat foarte bine momentul 1 Mai. Lumea simte nevoia unei relaxări, dar încă nu este cazul

    de Special Arad | 29 aprilie 2020, 8:06 AM | Coronavirus | Naţional

    2

    Sfârșitul acestei săptămâni, adică perioada 1-3 mai, s-ar putea dovedi momentul care să dea peste cap o „evoluție încurajatoare” până acum a epidemiei de coronavirus în România, ceea ce ar întârzia mult așteptatele măsuri de relaxare începând din 15 mai, avertizează ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
    În următoarele două săptămâni ar fi de așteptat să scadă numărul cazurilor noi de COVID-19 „de la o zi la alta”. Cu toate acestea, sfârșitul acestei săptămâni, adică perioada 1-3 mai, s-ar putea dovedi un moment-cheie, care trebuie gestionat foarte atent, pentru că după ce au respectat recomandările pentru Paște, oamenii simt acum nevoia unei relaxări, care însă ar veni prematur, a declarat, marți seara, la Digi 24, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
    „Suntem într-un moment în care este acea pantă lină, dar în schimb vin şi trei zile, 1, 2 şi 3 mai, după o perioadă în care lumea resimte nevoia unei relaxări, şi atunci trebuie gestionat foarte bine şi acest moment. Am fost în stare de urgenţă şi – până acum şi de sărbătorile pascale – populaţia, și îi mulţumesc pentru acest lucru, a respectat. Dar a fost şi o parte relativ mică a populaţiei care nu prea a respectat acest moment şi nerespectarea unei distanţări sociale, nerespectarea unei izolări voluntare la domiciliu, nesocotirea unei reguli din tot ce înseamnă situaţie de urgenţă poate duce la un focar în comunitate sau la exacerbarea unui focar pe care îl credeam în acel moment stins sau controlat”, a avertizat Nelu Tătaru.
    „Un focar necontrolat se duce spre o transmitere comunitară extinsă, spre o reaşezare a ceea ce a însemnat evaluarea pe care ne-am făcut-o până în acest moment. Dacă am fost într-un anumit registru până acum, am fost pentru că şi noi, şi populaţia civilă am ştiut să respectăm nişte reguli”, a adăugat ministrul Sănătății.
    sursa: Hotnews.ro

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Azi sunt 663 persoane decedate din cca. 19.000.000. Asta inseamna ca virusul asta este foarte, fooooaaaarte periculos fiindca are o rata letala de cca. 0,0034%, aproape cat o gripă sezoniera.
      Pentru asta #distrugemeconomia!
      #rezistati? #restrictii, #izolare, #botnite
      P e n tru o … Ro ma nie e, nor ma la a!

      --2 voturi
      +1
      -1
      • 675 de morti din 11978, nu din 19 milioane. Adica 5.635%, nu 0.0034% Gripa sezoniera are o mortalitate de 0.01% si tot asa se calculeaza: numarul de decese / numarul de persoane infectate * 100. Faptul ca trebuie sa explic asta unei persoane cu acces la internet e trist. Aia neinfectati nu pot muri de la virusu asta, deci daca ai mers la biserica sau la birt in loc sa mergi la scoala, pastreaza-ti gunoaiele pentru tine. Daca esti 2 la leu si nu intelegi cum functioneaza o pandemie, foloseste-ti internetul si la altceva decat bagat de vina. Uita-te la situatia din SUA unde sunt mai multi economisti asa ca tine care unii vor sa se tunda, altii sa-si faca unghiile, toate treburi foarte importante.

        +2 voturi
        +1
        -1

    Scrie un comentariu

    0 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.