Medic condamnat pentru că a pensionat ilegal mai mulți angajați de la Penitenciarul din Arad





Fostul şef al Secţiei medicină internă a Spitalului Militar Timişoara, Eugen Poşiar, a fost condamnat de Tribunalul Timiș la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită, fiind obligat să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunităţii.
El este acuzat de procurorii DNA că, în schimbul unor sume de bani, a ajutat să se pensioneze pe caz de boală peste 70 de angajați ai Penitenciarului Arad cu vârste cuprinse între 40-48 ani, care nu întruneau condițiile.
„Condamnă pe inculpatul Poşiar Eugen la o pedeapsă de 2 (doi) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, comisă în perioada 26.09.2018-10.10.2018. (…) Condamnă pe inculpatul Poşiar Eugen la o pedeapsă de 2 (doi) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, comisă în perioada 11.10.2018-15.10.2018. (…) Pentru forma continuată, condamnă pe inculpatul Poşiar Eugen la o pedeapsă de 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, forma continuată, comisă în perioada 26.09.2018-10.10.2018. (…) Pentru forma continuată, condamnă pe inculpatul Poşiar Eugen la o pedeapsă de 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual forma continuată, comisă în perioada 11.10.2018-15.10.2018. (…) Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Poşiar Eugen, aplică pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 (doi) ani închisoare la care adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, urmând ca inculpatului să i se aplice pedeapsa rezultantă de 3 (trei) ani închisoare. (…) Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 (trei) ani”, se arată în hotărârea Tribunalului Timiş postată duminică pe site-ul instanţei, potrivit Agerpres.
Medicul este obligat să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunităţii, la SC Pieţe SA sau la SC Horticultura SA.
De asemenea, instanţa a dispus confiscarea sumei de 428.000 lei, reprezentând venituri dobândite în perioada 2012-2018 şi a sumei de 743.255 lei, reprezentând sume ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare, precum şi a două monede de metal preţios, în valoare de 5.200 lei, ridicate la percheziţia domiciliară.
Asistenta medicală a doctorului a fost condamnată la o pedeapsă de patru luni închisoare cu suspendare pentru fals material în înscrisuri oficiale.
Citește mai multe detalii cu click aici
Comentariile portalului
Aveți dreptate, nu am fost atent la toate amănuntele, am insistat pe idee. Într-un comentariu anterior însă apare și această informație. Ceea ce este chiar bine, ilustrâ (...)
Se pare că v-a scăpat un detaliu! Nu doar mai marele județului a fost cel dintîi la primirea luminii, ci chiar pupila sa a fost cel care (...)
Mai este o întrebare; de ce a secretizat cnsas nota!? Din articolul de pe g4media se înțelege ca cnsas e prima oară când face asta.