Prăjitura Nora cu vișine și cremă de vanilie
Prajitura Nora cu visine si crema de vanilie. Prajitura cu blat pufos din albusuri, umplut cu crema fina de vanilie, visine si acoperita cu jeleu natural de visine. O reteta simpla de prajitura cu fructe. Vara se face cu visine sau cirese proaspete iar iarna putem folosi fructe congelate sau din borcan.
CUM SE PREPARA PRAJITURA NORA CU VISINE SI CREMA DE VANILIE?
Mai intai am separat ouale: galbenusurile merg la crema de vanilie, albusurile merg la blat.
Cum se face blatul din albusuri?
Se pune cuptorul la incins la 165 C cu ventilatie (treapta medie la cele cu gaz).
Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma ferma, adaugam apoi zaharul pana ce spuma se intareste bine. Vorbim despre o spuma batuta bine de tot, ca la bezea, neteda si lucioasa.
Apoi adaugam faina cernuta si amestecam delicat cu o spatula, cu miscari largi, de jos in sus.
Comentariile portalului
Kitch-uri specifice pensionarilor
faptul ca in continuare in arad nu exista linie de garda de cardiologie invaziva si dupa 30 de ani se tot trimit la Timisoara orice infarct e lamentabil. Si cionca mai (...)
"Oamenii se gândesc adesea „de ce să fac eu pentru alții? Să facă ei, eu îmi văd de apartament”. Ba mai mult, fiind spațiu public, își î (...)